Продължаваме промяната сезира ДАНС за възможно престъпно деяние от страна

...
Продължаваме промяната сезира ДАНС за възможно престъпно деяние от страна
Коментари Харесай

Продължаваме промяната сезира ДАНС за бездействия на Булгаргаз по делото с ТЕЦ Варна

" Продължаваме промяната " сезира ДАНС за допустимо незаконно действие от страна на " Булгаргаз ", чието управление бездейства по

От партията сигнализират, че в интервала януари - април 2022 година, по контракта на публичния снабдител " Булгаргаз " с Топлоелектрическа централа Варна за доставка на природен газ, подписан по време на ръководството на ГЕРБ, Топлоелектрическа централа Варна не заплаща доставените количества на стойност над 37 млн. лв..

Политическа партия напомня, че " Булгаргаз " е структуроопределящо дружество за енергетиката на страната. По време на ръководството на ГЕРБ  до 2054 година кея и оборудванията на пристанището в Топлоелектрическа централа Варна на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. При встъпване в служба на постоянното държавно управление отговорностите на Топлоелектрическа централа Варна към този момент бяха достигнали над 30 млн. лв., допълват от партията.

Назначеното от кабинета " Петков " управлението на " Булгаргаз " предприе правни дейности против длъжника, като съдът позволи всички показани писмени доказателства, декларират от Политическа партия. Процесът обаче е стопиран от идващото управление на сдружението, което бе назначено от служебното министерство на енергетиката, написа още в писмото.
 ДАНС изиска от
ДАНС изиска от " Булгаргаз " документи от предходното управление на сдружението

Не е имало изземване или обиск, Булгаргаз оказва цялостно подпомагане

" Продължаваме промяната " алармира ДАНС, че " Булгаргаз ":
не се възползва от опцията, дадена от съда, да желае неприсъствено решение не изпраща и процесуален представител, с което пропуща опцията да направи последни доказателствени претенции по отношение на доклада настоящият шеф на " Булгаргаз " Деница Златева подава молба да не бъде даван ход делото
Няма данни и за поискано поръчителство на желае, което слага в риск събираемостта на дължимите вземания, показват още от Политическа партия и са уверени, че с бездействията си сдружението възпира бързото наказание на Топлоелектрическа централа Варна и набиране на средства в " Булгаргаз ", неналичието на които и министър Росен Христов, и изпълнителният шеф Деница Златева, са подчертавали неведнъж.

" Булгаргаз " съди Топлоелектрическа централа " Варна " за 40 млн. лв.

Енергийният министър е убеден в спечелването на делото

Също по този начин бездействията значат, че делото ще се гледа по общия ред, ще може да бъде обжалвано от страните и да се проточи в продължение на години, през които " Булгаргаз " няма да има достъп до дължимите към 40 милиона лв., декларира се в сигнала.

От " Продължаваме промяната " смятат, че по този метод актуалният изпълнителен шеф на сдружението евентуално е нанесъл вреди на националния интерес, вероятно в интерес на Топлоелектрическа централа Варна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР