,,Продължаваме промяната“ се отказват от Константин Бачийски за свой кандидат

...
,,Продължаваме промяната“ се отказват от Константин Бачийски за свой кандидат
Коментари Харесай

БОМБА! „Продължаваме промяната“ все пак се отказват от Бачийски в Бургас? Киро се отметна

,,Продължаваме смяната “ се отхвърлят от Константин Бачийски за собствен претендент за кмет в Бургас, твърди Клуб Z, цитирайки свои източници.
Симпатизантите на депутата вместо това ще се явят на локалния избор от личната си партия „ Средна европейска класа “, същата, която Политическа партия употребява при излизането си на политическата сцена, когато още не бе публично записана партия.
Решението идва в последния миг, откакто месеци наред локалните структури на Политическа партия се борят против Бачийски, който централата на партията интензивно се опитваше да наложи като водач на организацията в морския град.
Константин Бачийски стана прочут с отхвърли си да поддържа наказания против Русия, единствен от ПП-ДБ в Народното събрание. А по-рано – с участията си в шествия на „ Възраждане “ в поддръжка на „ обичайното семейство “ против първия Прайд в Бургас. Самият Бачийски отхвърли да е бил част от „ парада на хетеросексуализма “, формиран най-много от националистически групи, само че Клуб Z се снабди с фрагменти, показващи ясно наличието му там – и това на негови симпатизанти. Бисер Русимов, член на СЕК, пък възпламени ЛГБТ байрак на събитието.
В началото на август Националният съвет на Политическа партия разгласи, че номинира Бачийски за кандидат-кмет, до момента в който от „ Демократична България “ се оповестиха срещу кандидатурата му и поддържаха предприемчив комитет, издигнал досегашният общински консултант, в този момент народен представител Димитър Найденов за кмет.
Ще сплоти ли Найденов Политическа партия и Демократична България в Бургас?
Остава въпросът дали двете обединения ще поддържат обща кандидатура в морската столица, или „ Продължаваме промяната “ ще остане без собствен претендент. Вчера Димитър Найденов разгласи, че е подготвен да се отдръпна, като прикани Бачийски да направи същото, стига да се откри друга, обща кандидатура в Бургас.
„ Готов съм да отстъпя от кметската конкуренция в Бургас, в името на обща кандидатура на обединението ПП-ДБ “, написа Найденов в обществените мрежи. „ Който се е захванал с политика, не може да слага персоналната си упоритост над общия интерес – да има обединени старания за продобиване на кметските избори в Бургас. Това е национално виновното държание. “
И разясни, че защото Демократична България не поддържат Бачийски, Кирил Петков е отказал да поддържа него за обща кандидатура.
По информация на Клуб Z това не е злост на Петков към Найденов, а по-скоро благосклонности към Бачийски, който съпредседателят на Политическа партия брани от дълго време от локалната организация на личната си партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР