„Продължаваме промяната” се опитва да овладее и БНБ, без да

...
„Продължаваме промяната” се опитва да овладее и БНБ, без да
Коментари Харесай

ИТН: Има огромна концентрация на финансова власт и информация в един единствен човек - министърът на финансите

„ Продължаваме промяната” се пробва да овладее и Българска народна банка, без да имат непокътнат кандидат”, съобщи пред Нова телевизия ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

„ В момента има голяма централизация на финансова власт и информация в един единствен човек и това е министърът на финансите. Разгледайте кои ведомства под кой надзор са. Когато се прави съдружно държавно управление в никакъв случай икономическата и проверяващата власт не са в една и съща партия. В „ Продължаваме промяната”, което е коалиция, са службите, Министерство на вътрешните работи и всички ресурсни и финансови принадлежности. Сега тази коалиция се пробва да овладее и Българска народна банка, без да има задоволително непокътнат кандидат”, разяснява Йорданов.

„ Взе да ни писва от това пришиване към ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ситуацията да подвластен от техните гласове я направиха от „ Продължаваме промяната”. Когато нямаш съдружни сътрудници, които да те поддържат, вървиш по закон и гласуваме в парламента”, съобщи Йорданов.

Той изясни, че Любомир Каримански е претендент на Има Такъв Народ за Българска народна банка от преди 2 Народното събрание.

„ Когато тръгнахме да вършим тази коалиция, казахме, че имаме претендент за Българска народна банка. Г-н Трифонов сподели на Кирил Петков и Асен Василев какво предлагаме, те споделиха, че нямат претендент и няма проблем”, сподели Тошко Йорданов.

„ До момента, в който се пуснаха разпоредбите за претендент. Тогава от „ Продължаваме промяната” се сетиха и започнаха да пускат разнообразни претенденти. Те предложи 4 или 5 индивида, последния беше Гюров”, сподели Тошко Йорданов. „ Но против господин Каримански не съумяха да извадят професионалист”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР