Продължаваме промяната“ сътвориха конституционен нонсенс. Ние сме в процедура на

...
Продължаваме промяната“ сътвориха конституционен нонсенс. Ние сме в процедура на
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: “Продължаваме промяната“ сътвориха конституционен нонсенс, лъжат елементарно

" Продължаваме промяната “ сътвориха парламентарен нонсенс. Ние сме в процедура на образуване на държавно управление, а Политическа партия, освен това от претендентът им за министър-председател излиза самодейност Народното събрание да одобри решение, планът за което се внася от парламентарната група на Политическа партия, тъй като нямаме Министерски съвет, който да предложи стратегия за ръководство.

 

Такава процедура по конституция няма. За програмна декларация и за стратегия на държавното управление може да се приказва когато претендентът за министър-председател, получил проучвателния мандат, рапортува на президента, че е подготвен да сформира държавно управление и връчва освен конструкция на Министерски съвет и личен състав на бъдещото държавно управление, само че и го среща с целите на политическата стратегия.

 

Чл. 86 от конституцията, на която се базират те в плана за решение гласи, че Народното събрание приема закони, решения, заявления и обръщения. И че законите и решенията са наложителни за всички държавни органи.

 

Да, Народното събрание приема решения по всевъзможни въпроси. Те оферират цели за активността на 48-ото Народно събрание, като изброяват политики, които се реализират от изпълнителната власт.

 

Следователно, Народното събрание не може да вземе такова решение. Народно събрание може със законодателната си активност да спомага на държавното управление по законодателни начинания, които обслужват съответните ограничения, които са държавна политика.

 

Няма причина Народното събрание да приема сходно решение. А и даже да го одобри, то това решение ще задължава Народно събрание да работи в изброените в проекторешението направления.

 

Но това не значи, че Народното събрание би одобрил конструкция и състав на Министерски съвет, който би бил препоръчан от учения Денков. Едното не пречи на другото. И в случай че политическите сили желаят да се изгаврят с Политическа партия, то те би трябвало да гласоподават за тези планове и по-късно да гласоподават срещу структурата и състава на оферти кабинет.

 

Това което вършат е едно парламентарно нищо. Те желаят по някакъв метод да впримчат останалите политически сили, т. е. да ги излъжат обикновено и на ниска цена и мислят, че някой ще се хване като шаран на гола кукичка.

 

По-безсмислено нещо от дейностите на Политическа партия, не можеше да бъде измислено. Тези хора ни изненадват с ексцентрични решения в общоприети обстановки, от които нищо не следва с изключение на губене на време и отсрочване на неизбежния завършек на 48-ото Народно събрание.

 

Източник: Труд
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР