“Продължаваме Промяната (ПП) ще обжалва отказа на Централната избирателна комисия

...
“Продължаваме Промяната (ПП) ще обжалва отказа на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Продължаваме промяната ще обжалва решението на ЦИК за избор на председатели на районните комисии

“Продължаваме Промяната ” (ПП) ще апелира отхвърли на Централната изборна комисия (ЦИК) да избере представители на партията за ръководители или секретари в районните изборни комисии. Това оповестиха от пресцентъра на партията в петък.

Малко по-рано бяха назначени от ЦИК всички 31 районни изборни комисии към този момент са назначени. Те стартират работа от събота.

Според Политическа партия в районните комисии са фаворизирани ГЕРБ и Движение за права и свободи, като това съгласно партията поражда въпроси за "обективността и институционалната отговорност на ЦИК пред обществото ".

„ След днешното съвещание стана ясно, че макар най-хубавия резултат на “Продължаваме Промяната ” на предходните избори, ЦИК е решила да избере представители на ГЕРБ и Движение за права и свободи на управителните длъжности за ръководител, заместник-председател и секретар на РИК ”, се показва в позицията на Политическа партия.

От партията ще се възползват от правото си и ще подадат несъгласие против решенията на изборната комисия. „ Считаме, че българските жители се нуждаят от посланичество в изборните комисии, което дава отговор на действителната електорална картина ", споделят още от Политическа партия.

Политическа партия завоюва изборите през ноември 2021 година с резултат от 25,67% против 22,74% за ГЕРБ. Движение за права и свободи беше на трето място с 13% . Следващите предварителни избори ще се състоят на 2 октомври.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР