Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) в обща декларация

...
Продължаваме Промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) в обща декларация
Коментари Харесай

ДБ и ПП призоваха БСП да оттегли законопроекта си за промени в Изборния кодекс

" Продължаваме Промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) в обща декларация от парламентарната естрада приканиха " Българска социалистическа партия за България " да отдръпна импортирания от тях законопроект за промени в Изборния кодекс (ИК) и диалогът за изборния развой да стартира обществено и на чисто. От своя страна Демократична България също са подготвени да отдръпват своя законопроект, обвързван със софтуера на машините за гласоподаване.

 

Това разгласи от трибуната на Народното събрание ръководителят на парламентарната група (ПГ) на Демократична България Христо Иванов, съобщи Българска телеграфна агенция. Ако желаете да беседваме за ИК и да има разговор, сме подготвени, увери той. И добави, че, в случай че левицата желае да взе участие " в болшинство на реванша ", изборът е техен.

Промените в ИК, гласувани на второ четене нощес от правната комисия, доведоха до разногласия в пленарната зала още сутринта. След декларация от името на ПГ по тематиката, депутатите на Политическа партия излязоха от пленарната зала.

 

Последва изявление на ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, взаимна трибунка за медиите на Политическа партия и Демократична България, в която те предизвестиха социалистите, че няма да бъдат поканени на диалози за коалиция, в случай че поддържат противоречивите промени, изявление на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, предавано във фейсбук, и брифинг в коридорите на Народното събрание на ПГ на ГЕРБ-СДС, на който те оповестиха, че са подготвени да отдръпват някои от предложенията си за промени в кодекса.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР