Продължаваме промяната оценява всичко, което свърши четворната коалиция за петте

...
Продължаваме промяната оценява всичко, което свърши четворната коалиция за петте
Коментари Харесай

Андрей Гюров зове партньори да не извиват ръце и да намалят червените линии

" Продължаваме промяната " прави оценка всичко, което свърши четворната коалиция за петте месеца, откогато са на власт, макар задушаващите и токсични фрагменти на опозицията. Постигнахме доста. Tова съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров в декларация от трибуната на Народното събрание.

Гюров изреди всички промени, които е направила обединението от встъпването си в служба - приемане на бюджет, увеличение на минималната работна заплата, майчинството, Плана за възобновяване и резистентност, ускорила се е работата по интерконектора с Гърция, работи се ускорено по въвеждане на електронното ръководство, въведени са тласъци за пенсионерите да се имунизират, обезпечени са добавки към пенсиите и великденска поддръжка, възобновен е действителният парламентарен надзор, закрито е спецправосъдието, КЕВР е станал способен регулатор, който следи за интереса на хората.

" Уважаеми съдружни сътрудници, не е малко, което ние направихме дружно. Имаме и ще свършим доста работа. Време е да понижим алените линии и извиването на ръце и да продължи смяната. Да не забравяме, че сме един тим, който би трябвало да запретне ръкави за значимите промени ", настоя Гюров.

Той уточни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не били градивна съпротива в Народното събрание, а се пробват да саботират ръководството, в това число и посредством оставка на държавното управление. " Няма да станете градивна съпротива, в случай че хората не усетят примирение и смирение поради свадите с пачки, кюлчета, инхаус процедури ", заяде се Гюров.

" Отстрани наподобява, че концепцията на опозицията е да извършите водача си благополучен. Моля ви, до момента в който не поставите интереса на България на напред във времето, стойте надалеч от ръководството на България ", настоя Андрей Гюров.

Най-важното за " Продължаваме промяната " в новата пленарна сесия са хората, да оказват помощ на бизнеса да посрещнат рецесиите, законодателните ограничения против инфлацията, битката с корупцията и нови промени в Закона за правосъдната власт. Призивът на Политическа партия е страната, обществото и бизнесът да се сплотяват в името на България за едно по-добро бъдеще в името на всички български жители.

Във връзка с войната в Украйна и оказването на военна помощ, Гюров изясни, че живеем в най-тежките за България и Европа времена от десетилетия. Никой не е очаквал война, инфлация и енергийна рецесия. Дойде времето да заявим къде стоим и да сложим на тестване ценностната си система, сподели Гюров.

Той уточни, че депутатите носят морална отговорност за това от коя страна на историята стоим - от страната на свободата, мира и демокрацията или от страната на диктатурата, тормозът на жителите, медии, неспазването на интернационалното право и убиването на дами и деца? Ще сведем ли глава пред агресора или ще се нареждаме като водач на Балканите? Ще отстояваме ли енергийната самостоятелност, която да ни освободи от шантажа на " Газпром ", запита Гюров.

" Следва увереност. Досега бяхме обсъждани като новите, неопитните и балансьорите. Това време свърши и партиите от обединението се обединихме да защитим ползите на хората, да спрем корупцията, да бъдем поръчител за нашата самостоятелност, да вършим смели промени и да утвърдим България като член предан член на НАТО и Европейски Съюз ", сподели още Андрей Гюров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР