Продължаваме промяната отново заявиха позицията си, че няма да подкрепят

...
Продължаваме промяната отново заявиха позицията си, че няма да подкрепят
Коментари Харесай

След консултациите на Продължаваме промяната при президента: Какво обсъждаха?

" Продължаваме промяната " още веднъж обявиха позицията си, че няма да поддържат кабинет с мандат на ГЕРБ. На консултациите при президента Румен Радев подчертаха, че ще държат на оповестените цели, без значение с кой мандат е държавното управление.

Избирателите отредиха на " Продължаваме промяната " виновна роля в политическия дневен ред на страната, сподели президентът Румен Радев. Подчерта също, че няма партия с огромно болшинство, което е знак към всички, че е необходим разговор и старания за намиране на ефикасни решения.

" Аз изцяло съм склонен с вашата теза, че не може да има държавно управление непременно, рожба на подмолни и безпринципни сделки, само че в това време ще държа да има градивен, открит и ефикасен разговор, ще държа да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за сформиране на държавно управление ", сподели той.



Президентът изброи и някои от значимите задания пред Народното събрание, които не търпят отсрочване, като бюджета, законите, свързани с Плана за възобновяване, ограничения за отбранителния потенциал и рационализация на Българската войска, попълване състава на значими конституционно открити органи. Кирил Петков изясни, че за тях водещи са два правилото.

" Първият принцип е да можем да решим оптимално доста действителни проблеми на българите и там сме декларирали 16 политики. Вторият принцип е правилото, че си съблюдаваме обещанията. Ето за какво за първи мандат ние показваме подготвеност да приказваме по всички тези 16 политики, само че да не подкрепим техния първи мандат ", сподели Кирил Петков, съпредседател на " Продължаваме промяната ".



Петков добави, че за Политическа партия приоритет си остава битката с корупцията и правосъдна промяна. Румен Радев напомни думите си към тях при връчване на първия мандат предходната година. Предупреди ги, че в случай че за първи 100 дни не подхващат решителни промени за ремонт на по думите му на " несполучливия управнически модел, статуквото ще потърси реванш ".

" Как ще методите, с цел да имаме в действителност промени в правосъдната промяна, тъй като там нещата забуксуваха. А е ясно, че в случай че няма ефикасна битка с корупцията, укрепена държавност и господство на правото, всички други политики рано или късно се провалят ", сподели Радев.

Работа на ГЕРБ-СДС, като първа политическа мощ, е да си обезпечат поддръжка за бъдещо ръководство, означи Асен Василев. Припомни по какъв начин те съумяха да образуват сложна коалиция и изброи направеното от предходното ръководство.

" Този кабинет съумя да ръководи България в една доста сложна обстановка и да реализира стопански резултати, които са едни от най-хубавите в Европейски Съюз. Ако се стигне Политическа партия да има втори мандат и да го осъществя, макар че съгласно нас българските жители са ни отредили ролята на съпротива и са дали отговорността за ръководство на ГЕРБ, ще би трябвало да се създадат промени освен в правосъдната власт, само че и в цялата система за сигурност на страната, с цел да може тя съответно да противодейства на всички опити за дестабилизация на държавното управление ", сподели той.

" По отношение на работата на службите, допускам знаете какви са пълномощията на службите, голям брой сигнали и разкрития за корупция, които са минавали и към премиера и към мен тогава - всичко това от службите е подадено в прокуратурата ", сподели президентът Радев.

Според " Продължаваме промяната " при вота хората са им отредили ролята на съпротива, само че в случай че мандатът стигне до тях - всичко ще бъде транспарантно и съгласно Асен Василев - нямат потребност от контактьори.

" Също изрично казахме, че първият мандат няма да бъде подсилен ", сподели Петков.

Петков и Василев споделиха още, че ще бъдат предвидима съпротива.



Снимки: Десислава Кулелиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР