Продължаваме промяната няма да подкрепи кандидатурата на Любомир Каримански за

...
Продължаваме промяната няма да подкрепи кандидатурата на Любомир Каримански за
Коментари Харесай

Кирил Петков: Няма да подкрепим кандидатурата на Каримански за управител на БНБ

" Продължаваме промяната " няма да поддържа кандидатурата на Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка поради терзания към неговата професионална биография. Това заяви министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на ръководещата коалиция.

Минути по-рано претендентът на Политическа партия разгласи, че се отдръпва от борбата за поста. А, по-рано в неделя Слави Трифонов заявява, че Има Такъв Народ няма желание да отдръпна кандидатурата на Каримански.

" Андрей Гюров не може да си разреши да взе участие в избор, който поради разединение в ръководещата коалиция ще бъде решен от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Той не желае борбата за Българска народна банка да бъде спирачка за най-важните законодателни дейности, които предстоят в идващите дни, като закриването на спецправосъдието и промени в Закона за правосъдната власт ", добави министър председателят.

Според него няма спънка актуалният гуверньор да остане на поста си до сливане на обединението към общ претендент .

" Не бива да се позволява битката за постове да взима превес пред същинските цели на държавното управление ", сподели още Кирил Петков.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР