Продължаваме Промяната“ няма да отстъпи от настояването си пред коалиционните

...
Продължаваме Промяната“ няма да отстъпи от настояването си пред коалиционните
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще настояваме Бойко Рашков да оглави антикорупционната комисия -

„ Продължаваме Промяната “ няма да отстъпи от настояването си пред съдружните сътрудници да бъдат доведени до дъно измененията в антикорупционното законодателство, както и отпред на Комисията за противопоставяне на корупцията да застане актуалният вътрешен министър Бойко Рашков. Това съобщи в ефира на bTV министър-председателят в оставка Кирил Петков.

„ Да не влизаме в хипотетични сюжети. Политиките са значими, само че хората, които ще ги извършват, също са значими. Нека забележим всички оферти и какви хора, с каква известност, ще застанат зад предложенията “, разяснява Петков по отношение на договарянията за сформиране на кабинет в сегашния парламент, които към този момент са в ход.

„ Няма да създадем компромис с хора, на които не имаме вяра “, акцентира министър председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Според Кирил Петков, единствено изпълнителната власт не е задоволителна, с цел да води войната против корупцията, а би трябвало да бъде осъществена правосъдна промяна. Той даде за образец случилото се в топлоелектрическата централа „ Брикел “, където, по думите му, преди няколко дни вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов не е бил позволен до обекта, с цел да ревизира измервателните уреди.

Нивата на замърсяване са били над нормата, разяснява по проблема Петков. Той уточни още, че поради замърсяването са били водени над 50 преписки и са издавани наказателни постановления, които след това съдът е отхвърлял, а институциите не са ги обжалвали.

Министър-председателят в оставка препотвърди позицията на " Продължаваме промяната ", изразена по-рано през днешния ден от депутата Росен Костурков, че групировката ще предложи Асен Василев. Петков съобщи, че неговата персонална номинация за възможен предстоящ министър председател, при съставяне на държавното управление с мандат на Българска социалистическа партия, ще бъде за съпредседателят на „ Продължаваме Промяната “ и сегашен финансов министър Асен Василев. Премиерът посочи, че има цялостно доверие на Василев, а той има всички нужни качества, с цел да заеме поста.

„ Моят глас е там “, сподели Петков. „ Човекът, който ще бъде министър председател от „ Продължаваме Промяната “, ще има цялостните качества да продължи тази смяна “, счита министър председателят в оставка.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР