Продължаваме промяната и ДПС нямат място в едно европейско семейство.

...
Продължаваме промяната и ДПС нямат място в едно европейско семейство.
Коментари Харесай

Искрен Митев: Пълним хазната след доноси за данъчни нарушения

" Продължаваме промяната и Движение за права и свободи нямат място в едно европейско семейство. Ако се образува ново европейско семейство и ние сме чат от партиите, които вземат участие в него, Продължаваме промяната ще има своята дума " - съобщи Искрен Митев - народен представител от Политическа партия.

Той изясни, че подготвяният закон, съгласно който ще се получават бонуси, в случай че издадеш данъчен извършител, е за да има повече доходи в страната като с това се ангажират компаниите и жителите.

“Една от хипотезите е обезпечаване на анонимност на подаващия сигнал. От друга страна, не желаеме да има подправени сигнали”, добави депутатът.

Митев обясни механизма на мярката: “Ако се откри, че сте укрили налози, 10% от тях, откакто влязат в хазната, ще бъдат дадени на индивида, който е подал сигнала”.

По думите му този инструмент цели да повиши събираемостта. Очаква се да постъпят стотици милиони в държавната хазна в резултат на тази стъпка.

Ще има финансова глоба за лице, което подава подправени сигнали.

По тематиката за българската версия на закона “Магнитски” разяснява: “Има ли хора в България, които се тормозят, че ще бъдат вкарани в подобен лист? Аз имам вяра, че законопроектът ще бъде изработен по този начин, че да изключва субективни оценки. Крайно време е да българското законодателство да може да ползва описи на непознати страни и да има свои”.

Митев сподели, че не има вяра, че някой от Политическа партия е употребявал опасност към политически съперници (ДПС - бел. ред.). Темата стана известна след недоволство на Движение за права и свободи, че министър председателят ги е заплашил с думите: “Ще ви оправя аз вас”.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР