Продължаваме Промяната и днес потвърдиха позицията си, че в служебното

...
Продължаваме Промяната и днес потвърдиха позицията си, че в служебното
Коментари Харесай

ПП не искат Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи

" Продължаваме Промяната " и през днешния ден потвърдиха позицията си, че в служебното държавно управление министърът на вътрешните работи и този на електронното ръководство би трябвало да бъдат заменени, с цел да бъдат изборите почтени. Тръгват с желание да са първа политическа мощ на предварителните парламентарните избори.На отчетно изборното си заседание са одобрили листата си за евроизборите. Решили са да продължат дружно с " Демократична България " да вземат участие дружно на изборите.

С мотив, че служебното държавно управление има задължението да обезпечи почтени избори от " Продължаваме Промяната " не желаят настоящия министър на Министерство на вътрешните работи Калин Стоянов да остане на поста.

" Аз персонално считам, че в случай че министър Стоянов остане като министър на вътрешните работи това би хвърлило сериозна сянка върху честността на изборите. И имам причина да го кажа. Част от назначенията в ОД на Министерство на вътрешните работи и във връзка с локалните избори, както министър Стоянов, по този начин и министърът на електронното ръководство изгубиха моето доверие. И мисля,че това е ясно и явно за какво ", сподели Николай Денков.

Кирил Петков отговори на въпрос за изказванието си, че президентът не е предложил на подуправителя на Българска народна банка Андрей Гюров да стане длъжностен министър председател, а той би приел. Вчера президентът сподели, че Димитър Главчев единствен от листата се съгласил, написа Българска национална телевизия.

" Няма да вляза в тази конспирация, само че ще кажа ясно- аз познавам Андрей Гюров. Той в никакъв случай не е бягал от отговорност и не би бягал от отговорност. Той има ясна позиция по това и ние сме горди,че хора като него в такива тежки моменти постоянно биха взели национално тежкото решение, без значение каква е персоналната цена. Но няма да влизам в обособените реплики - кой какво е споделил. Това не е моя работа ", съобщи Кирил Петков.

На въпрос с кого биха водили диалози, в случай че са първа политическа мощ, каквато поръчка вършат -отговориха с всяка, която диря европейски път на страната.

" С ГЕРБ преговаряхме и работехме, до момента в който те подкрепяха посоката на придвижване. В момента, в който те се отметнаха видяхте, че отиваме на избори, тъй като ние желаеме, за нас е значимо България да върви по европейски път. Ако някой се опита да отклони България от европейския й път, в случай че някой се опита да й остави спирачки, в случай че някой каже - може да вървим към европейския път но не тъкмо в този момент - в миналото ", сподели Асен Василев.

" Продължаваме Промяната " са избрали и претендентите си за евровота, които към този момент ни показват по азбучен ред. Ясно е, че лидер ще е Никола Минчев. Ще разгласят дефинитивна листа, когато се схванат с сътрудниците си от Демократична България, с които ще се явят дружно на изборите.

" Евролистата беше напълно определена без предварителни сделки, без непокътнати места това се случи и с изпълнителния съвет, по този начин се случи и с националния съвет. Списъкът поред ще ви предоставим и влизаме с ясното схващане,че ще се появим дружно ПП-ДБ, тъй като разбрахме, че дружно сме мощни и представляваме една общност` акцентира Кирил Петков.

На форума си " Продължаваме Промяната " са избрали и нов изпълнителен и народен съвет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР