Продължаваме промяната и Демократична България обвиниха останалите пет парламентарно представени

...
Продължаваме промяната и Демократична България обвиниха останалите пет парламентарно представени
Коментари Харесай

ПП и ДБ обвиниха останалите партии в заговор срещу приемането на еврото в България

" Продължаваме промяната " и " Демократична България " упрекнаха останалите пет парламентарно показани политически обединения в скрит план против приемането на еврото в България, както и против използването на правосъдната промяна.

Депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров изиска неотложно приемане на измененията в Кодекса за обезпечаване, с цел да " не изпуснем последния трен за влизане в Еврозоната ".

Повод за настояването му стана неналичието на кворум на вчерашното съвещание на Комисията за икономическа политика, което стана причина измененията в Кодекса да не бъдат признати на второ четене. Според вносителя Министерство на финансите те са изискване за договарянията на България за присъединение към Еврозоната, а съгласно застрахователния отрасъл и останалите народни представители – биха довели до измами, източване на сдруженията и повишаване на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " поради условието родните застрахователи първо да заплащат за ПТП-та в чужбина, а чак по-късно да могат да оспорват претенциите.

" За да няма кворум, има сделка сред ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък ", тъй като те дружно не идват. Това е сделка сред всички тях. За това става въпрос. Ако изпуснем влака за Еврозоната в този момент, не се знае по кое време ще има нова покана за нас ", съобщи Мартин Димитров.

Депутатът от " Продължаваме промяната " Мирослав Иванов разкритикува отхвърли на Правна комисия да гласоподава на второ четене измененията за основаване на механизъм за следствие на основния прокурор:

" Истината е, че сътрудниците от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " Възраждане " и " Български напредък " имаха волята да одобряват измененията в изборното законодателство, само че нямаха волята да одобряват механизъм за раследване на основния прокурор и нямаха волята да одобряват промени в закона, който ще подсигурява битката с корупцията ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР