Продължаваме промяната - Демократична България ще се срещнат днес следобед

...
Продължаваме промяната - Демократична България ще се срещнат днес следобед
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП-ДБ ще оставят на ГЕРБ повече председателски места в постоянните комисии в парламента

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " ще се срещнат през днешния ден следобяд с претендента за началник на Българска народна банка Димитър Радев. Това разгласи съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков в коридорите на Народното събрание.

" За регулаторите обсъдихме развой. Ние през днешния ден следобяд ще изслушаме господин Радев за Българска народна банка цялата група, ще дадем опция на всички наши депутати да питат своите въпроси. Искаме да сме сигурни, че целите са общи и че еврозоната ще бъде голям приоритет ", сподели Петков.

Подобен диалог предстоял и с оферти от ГЕРБ за ръководител на Сметната палата Димитър Главчев.

" Хубавото е, че другите депутати имат експертност по другите тематики, тъй че ще може всеки един от депутатите, които са експерти по точния регулатор, да попитат всички свои въпроси. Това ще бъде за всеки един човек от тук нататък за нас, с цел да сме сигурни, че когато се взима решение, то е първо, общо признато от цялата група, и второ, сме имали опцията да създадем същинска инспекция, същински разговор, действително да се направи чуване по маниерите на западните страни ", изясни Петков.

Той не отговори дали това значи, че групировката няма да издига свои претенденти за шефове на двата регулатора.

" Продължаваме промяната " - " Демократична България " ще оставят на ГЕРБ повече председателски места в непрекъснатите комисии в Народното събрание. Причината е, че ПП-ДБ имат по-голяма тежест в Министерския съвет, изясни съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков.

" Имахме съгласие в самото начало, че комисията по европейските въпроси най-вероятно ще бъде при нас, а огромното болшинство от комисии ще бъде при тях ", сподели Петков в коридорите на Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР