Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) няма да подкрепят проектокабинета

...
Продължаваме промяната - Демократична България (ПП-ДБ) няма да подкрепят проектокабинета
Коментари Харесай

ПП-ДБ няма да подкрепи кабинета Желязков

" Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) няма да поддържат проектокабинета на ГЕРБ с министър председател Росен Желязков. Това стана ясно от обява на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков във facebook.

" Няма да подкрепим държавното управление на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае Пеевски, тъй като идващите промени, нужни на България, са невъзможни с тях ", написа Петков директно, откакто ГЕРБ получиха първия мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

" Цялата мощ на Пеевски идва от три места: лакомия и боязън на калинките в институциите; Борисов е дал партията си чартърен поради личното си спокойствие; ниската изборна интензивност, другояче депутатите му могат да паднат на половина още на идващите избори в случай че вдигнем броя на гласуващите ", написа Петков и добави, че групировката отхвърля държавно управление с първия мандат.

Росен Желязков има едноседмичен период за договаряния за поддръжка за бъдещото държавно управление.

В случай че реши да го подложи на гласоподаване в Народното събрание, ще му бъдe нужно нормално болшинство, или повече от половината от присъстващите депутати.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов позволи, че кабинетът на малцинството на Росен Желязков може да бъде подсилен с тактически ходове на част от партиите в 50 Народно заседание - а не със устойчиво болшинство.

Ако това се случи обаче, държавното управление ще остане единствено до приемането на нов бюджет, задействане на европейските заплащания (вероятно имаше поради второто заплащане по ПВУ) и " напредване " към.

В случай, че не бъде формирано държавно управление с мандата на ГЕРБ, президентът има седмица, с цел да връчи втория мандат на Движение за права и свободи и процедурата да се повтори. При следващ крах остава опцията за трети мандат с по-неясни периоди, само че ГЕРБ към този момент даде сигнал, че няма да поддържа нищо друго с изключение на личен кабинет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР