Продължаваме промяната - Демократична България няма да влиза в коалиция

...
Продължаваме промяната - Демократична България няма да влиза в коалиция
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Ще предложим силно реформистко правителство

" Продължаваме промяната - Демократична България " няма да влиза в коалиция с ГЕРБ-СДС след изборите. Ако получат първия мандат, обаче ще предложат мощно реформистко държавно управление на ПП-ДБ с ясни задължения, което има опция да бъде подкрепено от всички останали политически сили, в това число и от ГЕРБ-СДС. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

" Ние не поддържаме коалиция с ГЕРБ. Искаме да има ръководство, само че никога то да не е за сметка на поръчките, които ще дадем в тази акция. Готови сме след изборите да съставим държавно управление с ясна поръчка за влизане в еврозоната, Шенген, ПВУ и най-важното - конституционна промяна на прокуратурата. А ГЕРБ саботира сходна промяна по всевъзможен метод. Искаме свободна страна, в която има същинска битка с корупцията, а не прокурорски чадър. От 10 глобени по " Магнитски “ в Европейски Съюз, 8 са от България. Да де, но другите двама са наказани, а нашите 8 не са, като някои от тях даже са потвърдено почтени. ", уточни Мирчев.

Според него инспекцията на европейската прокуратура в ТЕЦ-овете в Маришкия басейн няма общо с идния избор, тъй като напоследък у нас има избори на всеки няколко месеца.

Мирчев уточни, че при реденето на листите в " Да България ", чийто представител е той, не е имало напрежение.

" При реденето на листите в " Да България “ не сме имали проблеми. На ми е работата да се греша във вътрешните неща на Политическа партия и ДСБ. Механизмът на реденето си е вътрешно съдружна тематика. Има положително посланичество гражданско в листите. Нека отчитаме, че сме 6 партии вътре и много сериозна зрялост, която се прояви в този развой ", разяснява той.

Ивайло Мирчев посочи още, че във групировката имат терзания по отношение на модернизацията на армията. Според него има опозиция на равнище президент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР