Продължаваме промяната - Демократична България няма да предлагат коалиция на

...
Продължаваме промяната - Демократична България няма да предлагат коалиция на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Ще предложим на ГЕРБ това, което обещават на избирателите си

" Продължаваме промяната - Демократична България " няма да оферират коалиция на ГЕРБ. А ще предложат на Бойко Борисов опция посредством тяхно държавно управление на малцинството да бъдат изпълнени задължения, които ГЕРБ е поемала към своите лични гласоподаватели. Това съобщи пред бТВ съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред бТВ.

Според него има по какъв начин формулите да работят и без съдружно ръководство.

" Всъщност не става дума за това, че ние разчитаме, че някой в ГЕРБ или в Движение за права и свободи ще се разсъни една заран и ще каже: да гласуваме за Христо Иванов като министър, тъй като го харесваме. Естествено, че това няма да се случи.

Но в случай че им предложим държавно управление, което е ясна опция на това, което имаме сега и е ясна опция да се случат нещата, които и те, и ние сме казвали на своята гласоподаватели. Тук към този момент прекосяваме от поддръжка за Христо Иванов към поддръжка дали са подготвени да изпълнят уговорките към своите си гласоподаватели “, разяснява още Иванов.

Той добави, че евентуално за Бойко Борисов този парламент ще е последният кръстопът.

" Той ще би трябвало да избере накъде върви и дали върви натам, където поръчките на ГЕРБ, че са евроатлантическа партия, че желаят Шенген, еврозона - все неща, които те ги желаят на думи. Ако ще има ръководство - то няма да бъде основано на обединения, само че би трябвало да се поеме отговорност ", сподели още Христо Иванов.

Според него ни би трябвало държавно управление, и то постоянно, с цел да се върнем към естествения парламентарен ред на ръководство на страната, което значи парламентарно излъчено постоянно ръководство. И най-важни са поетите задължения към гласоподавателите.

" Всички на процедура споделят, че не плануват опция за съдружно ръководство, което значи взаимно ръководство. Нивата на съмнение и на разделяне, както вътре в политическата класа на равнище водачи, по този начин и в обществото, са такива, че никой на процедура не планува опцията за коалиция, сподели Христо Иванов.

Според него останалите вероятни конфигурации са гаранции за връщането на България обратно или отделянето от европейската й посока.

" Ако оценим вярно останалите рискове, на мен те ми се виждат по-опасни. Нека да си представим държавно управление на хартиената коалиция. Не е ли рисково за страната? Рисково е ", разяснява той.

За да илюстрира тезата си, Христо Иванов раздели политическите сили сега на три групи. Първата е на ПП-ДБ, които желаят да придвижат страната напред. Втората е на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които са блокът “Назад ” или “Отново от същото ”

Третият блок назова:русский мир ", в който влизат “Възраждане ”, Българска социалистическа партия и президента Румен Радев. Според него този блок се надява Путин да наложи преразглеждане на интернационалния ред и България да бъде придвижена към съветската сфера на въздействие.

" Българите би трябвало да изберат накъде желаят да тръгне страната - напред, обратно или на изток ", сподели той.

Сред рисковете добави и опцията България да бъде ръководена от служебното държавно управление, което прави опити да промени стратегическата ориентировка на страната. Той изясни, че тази " форма на президентско ръководство " към този момент би трябвало да спре.

" Тя стартира последователно да се трансформира в някакъв независим център на власт, който има упоритости даже да преориентира посоката на развиване на страната. Затова приказвам за това, че ние сме със схващане за нашето отговорност в този случай ", сподели още Иванов.

Той посочи, че ГЕРБ са създали акция на отричане, обиди и хули, с които съгласно него демонстрират, че нямат предпочитание за коалиция, обърната към бъдещето на България. Освен това съгласно него водачът на ГЕРБ Бойко Борисов подхранва с положителни мнения, “с дребни суми само че постоянно ”, само водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов.

" Ако гледаме нашите съперници от ГЕРБ - в тяхната акция няма и едно обръщение, ориентирано към бъдещето. Дори техният девиз ни връща в предишното. Те могат да бъдат основа на коалиция, само че тя ще бъде обърната обратно. Българските жители могат добре да оценят риска да се връщат обратно или желаят страната ни да тръгне напред ”, сподели Иванов, като оцени опцията в някакъв миг ГЕРБ да направи още веднъж държавно управление с тайната поддръжка на Движение за права и свободи, само че с явната на “патриотите ” от “Възраждане ”, както към този момент го е правил.

България може да тръгне напред и да се извади от тази незаслужена и нерадостна картина, в която се намира, само че просто би трябвало да има държавно управление. Ние от " Продължаваме промяната - Демократична България " даваме доста ясна поръчка, че не сме част от проблемите, а от решението им. Затова призоваваме хората да гласоподават, с цел да има държавно управление ", сподели Иванов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР