Продължаваме промяната/Демократична България имат намерение да си присвоят законопроекта на

...
Продължаваме промяната/Демократична България имат намерение да си присвоят законопроекта на
Коментари Харесай

ПП/ДБ искали да откраднат законопроекта на ИТН за референдумите

" Продължаваме промяната/Демократична България " имат желание да си присвоят законопроекта на Има Такъв Народ за облекчение на изискванията за привикване на референдуми , като предложат еднакъв подобен след 3 месеца.

Това съобщи депутатът от " ИТН " Станислав Балабанов минути откакто болшинството от депутатите отхвърлиха предлагането на партията за промени в Закона за директното присъединяване на жителите, предвиждащи облекчение на изискванията за образуване на национални референдуми.

И базира изказванията си на думи на депутати от ПП/ДБ, които са говорили с него по време на парламентарната отмора преди прегласуването на законпроекта.

Идеята на Има Такъв Народ предвиждаше прагът с цел да бъде годно предложение за плебисцит да падне от 200 хиляди на 100 хиляди подписа , а Народното събрание да е задължен да го утвърди при над 200 хиляди подписа, а не при над 400 хиляди, както е в този момент.

" Когато ги интересуват финанси в страната и персонални облаги се гласоподават закони на кг в нарушаване на законите и Конституцията, единствено и единствено едни хора да откраднат едни пари. Но когато едни промени касаят цялото българско общество. (...) Видимо за ръководещата сглобка няма интерес българските жители да гласоподават демократично, да вземат участие демократично във властта ", възмути се Балабанов.

И предложи на медиите - да запомнят следното, с цел да го употребяват след 3 месеца, когато по устав законопроектът може да бъде импортиран още веднъж: " По време на почивката преди прегласуването пристигнаха техни представители и споделиха, че е значимо, хубаво е, да се пусне на разискване този закон, всички политически обединения да дадат своите оферти. Ние бяхме съгласни. (...) Но те споделиха - най-вероятно ще се въздържим и след 3 месеца, когато може още веднъж да се входира законът, тогава Политическа партия най-вероятно ще входират подобен законопроект. И ще кажат - " ние разчитаме на българските жители, те би трябвало да бъдат питани. Това е извънредно лицемерно, тъй като през днешния ден отхвърлиха предлагането. "

Попитан от News.bg той назова и съответно име от въпросните депутати от ПП/ДБ - Георги Ганев. " Големи демократи са на думи, само че огромни комунисти на дейности ", продължи с възмущението си Станислав Балабанов.
 Има Такъв Народ не прокараха по-леки условия за референдуми
Има Такъв Народ не прокараха по-леки условия за референдуми

Въпреки поддръжката на Българска социалистическа партия и " Възраждане "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР