Продължаваме промяната - Демократична България и посолството на САЩ излязоха

...
Продължаваме промяната - Демократична България и посолството на САЩ излязоха
Коментари Харесай

"Продължаваме промяната - Демократична България" и посолството на САЩ осъдиха антисемитски прояви

Продължаваме смяната - Демократична България " и посолството на Съединени американски щати излязоха с, в които осъждат разпространяването на език на омразата, апели за принуждение и хомофобия, както и антисемитски изказвания.

Поводът е сигнал от предходната седмица на съдружие " Организация на евреите в България " Шалом ", които сезираха прокуратурата за колаж, популяризиран в група на почитатели на " Възраждане " в обществената мрежа " Телеграм ".

 Прокуратурата ще ревизира Прокуратурата ще ревизира " Възраждане " по сигнал на еврейската организация " Шалом "

" Продължаваме промяната - Демократична България " приканва " Възраждане " да прекрати
тактиката " офанзивата е най-хубавата отбрана " и ясно да съобщи мнението си за публикувания в " Телеграм " групата " Възраждане " колаж с апел за принуждение и антисемитизъм ", написа обединението.

След разпространението на изображението ръководителят на партията Костадин Костадинов съобщи, че каналът не е формалният на партията в обществената мрежа. В публична позиция " Възраждане " се закани да сезира прокуратурата за дейностите на " Шалом " и нейния ръководител Александър Оскар, тъй като били " провокиращи ненавист на политическа основа против най-голямата партия в България - " Възраждане ".

В известието на посолството на Съединени американски щати не се показва категорично, че е във връзка колажа, популяризиран в " Телеграм ", само че таман това се схваща от текста: " Ние се причисляваме към хората в България, които осъдиха неотдавнашните смущаващи антисемитски изказвания, намерили място в политическия дискурс ", гласи част от обявата на посолството във " Facebook ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР