„Продължаваме промяната“ бележи ръст с 2%. Те върнаха позиции чрез

...
„Продължаваме промяната“ бележи ръст с 2%. Те върнаха позиции чрез
Коментари Харесай

Геновева Петрова: ПП мобилизира симпатизанти след свалянето на Минчев и вота на недоверие


„ Продължаваме промяната “ бележи растеж с 2%. Те върнаха позиции посредством готовност на личните им симпатизанти след свалянето на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание и свалянето на държавното управление след вота на съмнение “.

Този коментар направи в предаването „ Тази заран “ Геновева Петрова, шеф на „ Алфа рисърч “, при представянето на последното изследване за електоралните настройки на агенцият.

То е част от регулярния мониторинг на „ Алфа рисърч “. Проведено е в интервала 25 юни – 1 юли 2022г., измежду 1017 пълнолетни жители от цялата страна, посредством директно стандартизирано изявление с таблети. Използвана е двустепенна стратифицирана по район и вид обитаемо място извадка с квота по пол, възраст, обучение. Публикувано е на уеб страницата на организацията и се осъществя със лични средства.



Проучването демонстрира, че Българска социалистическа партия също връща позиции. Това дължи на обстоятелството, че партията пази салдото сред присъединяване в ръководството и алените линии, които слага пред сътрудниците, разяснява шефът на „ Алфа рисърч “.

Партията на Костадин Костадинов „ Възраждане “ обаче губи поддръжка. Причините са две – има конкуренция в лицето на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев и новата му партия „ Български напредък “, и фактът, че останаха настрана от бурните събития през последните седмици, изясни Геновева Петрова.

Проучването демонстрира, че „ ИТН “ (ИТН) няма да влезе в Народното събрание, в случай че изборите бяха през днешния ден. Те губят поддръжка още след интервала, в който завоюваха изборите от юли 2021 година, посочи социологът.

По думите на Петрова изследването демонстрира остра поляризация в обществото.

Пример за това е отговорът на въпроса би трябвало ли да се образува нов кабинет в границите на това Народно заседание или би трябвало да има предварителни избори.



49,5% от интервюираните считат, че би трябвало да се образува нов кабинет, само че също сериозна част – 46,7%, са на противоположното мнение – по-добре е да се отиде на предварителни избори.

Гледайте повече във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР