Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС ще направят опит

...
Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ-СДС ще направят опит
Коментари Харесай

Размразяване на преговорите? Мария Габриел и Николай Денков се срещат в НС днес

„ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ-СДС ще създадат опит да възобновяват договарянията в търсене на единодушие за сформиране на постоянно държавно управление с втория мандат. Днес се чака среща сред Мария Габриел и акад. Николай Денков.

Габриел сложи нови условия пред ПП-ДБ, с цел да възобновят договарянията за сформиране на постоянно държавно управление и ги прикани да премислят състава на проектокабинета и правилата си.

„ Разговорите не са в ледена ера. Няма обаче и слънчевите лъчи, които да разтопят ледовете. Разговори може да има единствено в случай че бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, правилата и доверието. “, сподели тя през вчерашния ден по време на ексклузивен брифинг.

Николай Денков отговори, че чака диалозите, без да конкретизира дали ще създадат взаимни отстъпки и дали са подготвени да създадат лични промени.

„ Аз се веселя, че ГЕРБ-СДС след няколко дни безмълвие даде знак, че са подготвени да седнем на масата за договаряния “.

А съпартиецът му Даниел Лорер видя в уговорената среща:

„ Първите слънчеви лъчи евентуално ще огреят и за мен това е знак на вярата. “

След осъществяване на диалози с първата политическа мощ се чакат срещи и с останалите парламентарни сили. Те остават скептично настроени за втория мандат и към този момент заговориха за третата директория и нови избори.

Очаква се диалозите да се проведат в Народното събрание и да са открити за медиите.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР