Продължавам да смятам, че не е нужно държавата да купува

...
Продължавам да смятам, че не е нужно държавата да купува
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Смятам, че не е нужно държавата да купува активите на ЧЕЗ

Продължавам да считам, че не е нужно страната да купува активите на ЧЕЗ в България, само че ще се подчиня на общото решение. Това разгласи финансовият министър Владислав Горанов във връзка абсурда към договорката за ЧЕЗ и последното решение страната да се намеси в нея.

Той посочи, че до решението страната да се намеси държавното управление е стигнало, с цел да успокои потребителите на ЧЕЗ в България след нервността, която е основала опозицията към договорката.

„ Истерията, която се постанова от опозицията ме кара да мисля, че една партия от опозицията, разполага с информация, която не е известна на държавното управление. Високият звук приказва, че има някой сърдит и некласиран от чехите “, разяснява Горанов.

Финансовият министър изясни, че притежателят на „ Инерком” Гинка Върбакова не отива в Чехия да договаря от името на страната, а да договаря с чехите още веднъж да отворят контракта, с цел да може страната да се намеси. Чешката ЧЕЗ може да се съгласи, само че може и да откаже, подсети Горанов.

На въпроса какво следва оттук насетне той отговори: „ Ако се стигне до позитивно решение на чешката компания ние може непосредствено да влезем купувайки компанията „ Инерком” или част от нея, или да проведем други договаряния “.

За цената той изясни, че тя ще е тази, която двете страни към този момент са постигнали, в случай че не се стигне до нови договаряния.

Владислав Горанов подсети, че ЧЕЗ води арбитражно дело против българската страна за десетки милиони и в тази връзка договарянията сред компанията и българската страна ще са сложни.

Финансовият министър отхвърли да е отправял закани към шефът на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) плоф. Камен Плочев . Той е схванал от шефа на ВМА, че Плочев е изписан от болничното заведение.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР