Продължавам да бъда оптимист, че ще има правителство още с

...
Продължавам да бъда оптимист, че ще има правителство още с
Коментари Харесай

Йотова: Оптимист съм за правителство с първия мандат. ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ нямат различия в приоритетите

Продължавам да бъда оптимист, че ще има държавно управление още с първия мандат, тъй като по-късно нещата ще бъдат много по-сложни. Това разяснява в Кърджали вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

Тя е на посещаване в родопския град за отбелязване седмата годишнина от основаването на Регионална радиостанция – Кърджали на Българското национално радио, съобщи Българска телеграфна агенция.

Вицепрезидентът изясни, че президентската институция има увещание от страна на главните политически сили (първите по резултат) във връзка с политическите цели.

Тази заран аз чух и от представители на ГЕРБ, и от представители на " Продължаваме промяната ". На процедура те нямат разлики. Нито във връзка с това, че час по-скоро би трябвало да бъде признат националният бюджет, нито във връзка с нужните закони във връзка с Плана за възобновяване, нито във връзка с законите, които са витално нужни, в случай че желаеме до края на тази календарна година България да бъде част от Шенгенското пространство. И освен за самата тема на законите, само че и за тяхното наличие. Не виждам причина да не се направи кабинет, който да извърши тези цели, разяснява пред публицисти Йотова.

И добави, че съгласно нея не би трябвало да има държавно управление за няколко месеца, като напомни текстове от Конституцията, които гласят, че спечелилият предлага държавно управление за четири години.

„ Да не приказваме, че в изискванията на рецесиите, в които живеем, едно държавно управление със непоклатимост на болшинство в Народното събрание би трябвало да има ясна и безапелационна визия по какъв начин ще наподобява България след 10, 15 или 50 години, къде ще бъде мястото на страната ни “, сподели още вицепрезидентът и добави, че като жител на тази страна ѝ е омръзнало животът да се взема решение „ на парче “.

На въпрос дали може да се смята за политическа безнаказаност несъставянето на държавно управление от първия или следващ мандатоносител, Йотова отговори, че като няма съгласие в една парламентарна република сред партиите, по-добре е да се върви на избори в сравнение с да се вършат безпринципни болшинства, които да се управляват от нечии ползи, от нечий лобизъм, който по думите ѝ е всичко друго, само че не в полза на хората.

 

„ Такова държавно управление даже считам, че е по-вредно в сравнение с да няма държавно управление. Но се надявам, отново споделям и на общите цели, които заявяват, и на наличието на тези цели, въпреки всичко да бъде образуван кабинет “, уточни още вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя подчертава върху постигнатото от служебния кабинет през последните месеци, като акцентира, че то оставя страната в постоянна обстановка във връзка с енергетиката в страната и напомни за по думите ѝ невижданото подписано съглашение с Турция.

При визитата си в Кърджали, Илияна Йотова посети Езикова гимназия „ Христо Ботев “, където пред възпитаници и учители от разнообразни учебни заведения изнесе урок по родолюбие. Заедно с генералния шеф на БНР Милен Митев тя ще участва на откриването на изложбата „ Очите на Родопите “.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР