Продължава визитата на председателя на Народното събрание Росен Желязков във

...
Продължава визитата на председателя на Народното събрание Росен Желязков във
Коментари Харесай

Росен Желязков: България ще продължи да оказва помощ на Украйна

Продължава визитата на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков във Виена. Той взе участие в Деветата конференция на ръководители на парламенти в границите на Стратегията на Европейски Съюз за района на река Дунав (EUSDR), оповестява Българска национална телевизия.

Форумът е проведен от австрийското председателство на Дунавската тактика и стартира през вчерашния ден. Росен Желязков ще взе участие в панела, отдаден на сигурността в района, а другите съществени тематики са " Образование за народна власт " и " Дунавският район като културно, естествено и научно пространство ". След това в австрийския парламент ще бъде открита и галерия, отдадена на Дунавския район.

Желязков във Виена: Основна цел на България остава сухопътният Шенген

Конференцията ще бъде открита от ръководителите на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка и на Федералния съвет Маргит Гол.

Вчера Желязков се срещна с ръководителя на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук, който също е във Виена за присъединяване в конференцията. Пред него Желязков съобщи, че новата вълна от набези на Русия по отношение на Украйна слага още веднъж на дневен ред въпроса за усилване на натиска на интернационалната общественост за осъществяване на поетите интернационалните отговорности. Пред Стефанчук ръководителят на Народното събрание съобщи, че България не признава изборите за президент на Русия на територията на Украйна, а и че страната ни ще продължи да оказва поредна поддръжка на Украйна, колкото е належащо.

Двустранна среща Желязков организира и с ръководителя на Националния съвет на Австрия Волфганг Соботка. Пред него Желязков уточни, че съществена цел на България остава премахването и на сухопътния граничен надзор в границите на Шенгенското пространство допустимо най-скоро в границите на актуалната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР