Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България.

...
Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България.
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Продължава трайната тенденция за спад на миграционния натиск към България

Продължава трайната наклонност за спад на миграционния напън към България. Това съобщи вътрешният министър в оставка Калин Стоянов по време на парламентарния надзор в отговор на Иван Иванов от Българска социалистическа партия.

Стоянов даде два образеца в поддръжка на тезата си.

За последното денонощие 40 лица са се пробвали да преминат нелегално българо-турската граница, а за същата дата предходната година били 482 лица.

От началото на годината до 20 март нелегално опиталите се да минат българо-турската граница са 5777 лица, а за същия интервал през 2023 година са били 18 474 лица.

Министърът на вътрешните работи регистрира и какъв брой са върнатите мигранти у нас по Дъблинския правилник. От 1 януари до 4 март са 168 лица. Най-много са върнати от Австрия - 69, и Германия - 51. Има върнати мигранти и от Франция, Белгия, Швейцария, Нидерландия, Швеция, даже от Румъния, Полша и Чехия. Става въпрос за лица, кандидатствали за интернационална протекция в България.

Само едно лице - жител на Мароко, е било с престъпна демонстрация - по сигнал от Германия за закононарушение срещу собствеността, и то е настанено в общежитие от затворен вид в Бусманци, изясни министър Стоянов.

За първите два месеца на годината в дирекция " Миграция " са трансферирани 9 чужденци с завършили производства по даване на интернационална протекция и са издадени заповеди за настаняване в специфични домове.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР