Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен

...
Продължава транспортирането на бюлетините за предстоящия на 27 октомври местен
Коментари Харесай

МВР ескортира бюлетините за предстоящите местни избори

Продължава превозването на бюлетините за идния на 27 октомври локален избор от София към обитаемоте места в страната.
 БГНЕС
„ Днес за трети следващ ден съпровождаме и охраняваме моторните транспортни средства, които транспортират изборните бумаги и бюлетини към регионалните центрове на територията на страна ”, сподели тази заран заместник-директорът на Дирекция „ Жандармерия ” Петър Антиев.

Той напомни, че извозването стартира в четвъртък и уточни, че ще продължи до другия четвъртък.
 ЦИК сподели бюлетините за локалните избори ЦИК сподели бюлетините за локалните избориDarikNews.bg-->
Днес има за превозване няколко маршрута. Първият е Перник-Кюстендил, вторият е Враца-Монтана-Видин, третият до Стара Загора, четвъртият до Смолян.

Антиев изясни, че задължението на Министерство на вътрешните работи и съответно на чиновниците на дирекция „ Жандармерия ” е по съпровождане на защита на моторното транспортно средство, което транспортира изборните бумаги и бюлетини.
 БГНЕС
Бюлетини към този момент са доставени в Бургас, Русе, Варна, Търговище и Шумен. Относно превозването няма специфика, която да обуславя избора на местата, от които да стартира доставката на изборните бумаги.

„ Доставката стартира, когато съответните регионални градове имат готовността да поемат бюлетините. В случая това са най-отдалечените места, защото има и близки дестинации. Доставяме там, където тиражът е дефинитивно избран, защото имаме места, където имаме повече гласоподаватели, вписани в описите. Това изисква доставката на повече бюлетини и тяхното допечатване “, изясни Александър Андреев от Централната изборна комисия.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР