Продължава трагикомедията около доставката на руските реактори за АЕЦ Белене,

...
Продължава трагикомедията около доставката на руските реактори за АЕЦ Белене,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова не смее да пита руския си колега къде са платените реактори за АЕЦ ”Белене”

Продължава трагикомедията към доставката на съветските реактори за АЕЦ ”Белене ”, платени от България в цялостен размер преди съвсем година. Днес министър Теменужка Петкова театралничи ухилена в Москва с министърът на енергетиката на Русия Александър Новак по време на съвещание на Междуправителствената българо-руска комисия за икономическо и научно-техническо съдействие, само че по този начин и не сложи въпроса къде въпреки всичко са реакторите, които от съвсем година " пътуват " за България.

Срокът за доставката им, променян няколко пъти, последно бе закрепен до края на септември 2017 година. На 13 февруари 2017 година Ижевски фабрики оповестиха,че реакторите потеглят към България, след това се говореше за април,сега за септември, може би някоя друга година.

Нито плащачът Борисов, който е основната причина страната ни да преведе 1.2 милиарда лв. на Русия за нещо, което и до момента не е пристигнало, нито неговият комисар в енергетиката Петкова смеят да обелят и дума за изчезналите реактори. тематиката е забравена, парите ги няма. Дали изобщо съветските реактори ще дойдат е цялостна мъгла.

Но щом на подобен конгрес сред България и Русие въпросът не се слага, а се приказва за " огромно съдействие " по всички останали значими за руснаците тематики, отговорът е явен. България ще пие една студена вода най-после. А парите на данъкоплатците-1.2 милиарда лв. ще бъдат отнесени в графата " ексцентрични действия на премиера Борисов-3 ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР