Продължава специалната военна операция на Въоръжените Сили на Руската Федерация

...
Продължава специалната военна операция на Въоръжените Сили на Руската Федерация
Коментари Харесай

Митрофанова: Главорезите в Украйна са използвали мирни жители като „жив щит в Мариупол

Продължава специфичната военна интервенция на Въоръжените Сили на Руската Федерация в Украйна, където в продължение на осем години незаконният режим в Киев води война против популацията на Донецката и Луганската Народни Републики. Да припомня, че Москва не възнамерява да окупира Украйна. Целта е отбраната на жителите на Донбас, демилитаризацията и денацификацията на страната, както и унищожаване на заканите, произлизащи от украинската територия заради преодоляването й от страна на НАТО. Това сподели съветският дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Ето какво сподели още тя:

Напълно е взет под надзор Мариупол. На територията на мариуполския цех „ Азовстал “ са блокирани над две хиляди бойци. От града са евакуирани над 142 хиляди мирни поданици. При оттегляне главорезите от украинските националистически батальони са употребявали мирни поданици като „ жив щит “. За това, в частност, свидетелстват стотици показания на очевидци. Престъпният режим в Киев ускорява антируската агитация, като всеобщо тиражира в западните медии подправени вести за сякаш използване на принуждение от страна на Въоръжените сили на Русия по отношение на елементарни украинци. В тази работа бандеровците не подценяват нищо - като се пробват да обвинят Русия в " зверствата ", жертват безскрупулно десетки животи на лични жители. Според наличната достоверна информация на Министерството на защитата на Русия, службата за сигурност на Украйна (СБУ) приготвя поредна чудовищна провокация в Одеска област. С тази цел в близко време се възнамерява да се преоблече едно от подразделенията на СБУ във формата на съветските военни и да се извърши показателен разстрел на мирни поданици. За обстановката с корабите на трети страни в украинските пристанищаРадваме се, че с триумф от Въоръжените Сили на Русия и Народната милиция на Донецката Народна Република се организира интервенцията по избавяне на българските моряци от пристанището в Мариупол и благополучното им завръщане в родината. Понастоящем в украинските пристанища в Черно и Азовско морета остават блокирани над 80 задгранични кораби и към 500 членове на екипажите им. Включително жители на България.За решение на казуса пречи високата заплаха от мини, основана от украинските националисти, както и опасността от обстрели на корабите от бряга. В Международната морска организация се разисква тематиката за образуване на коридори за несъмнено излизане на корабите. Русия интензивно взе участие в тази работа, като на процедура взаимодейства със секретариата на Генералния секретар на Организацията и заинтригуваните страни.

Украинците заобикалят предметно разискване на въпросите, свързани с действие на коридорите. В частност, те отхвърлиха тристранна среща при присъединяване на Генералния секретар на упоменатата Организация. При това Киев забрани излизане на задгранични кораби от пристанищата си (да припомня, че акваторията им е блокирана предумишлено с потопени обекти).Истинската причина е в това, че националистите безотговорно са минирали пристанища. Вместо да се употребяват коридорите, украинската страна предлага да „ се консервират “ корабите, а моряците да се изтеглят по суша през Румъния и Молдавия. Макар че и тези оферти на процедура остават празни заявления без каквито и да са съответни стъпки.

Продължаваме да следим тематиката за вероятни доставки на оръжия и екипировка от България за псевдогероите на Украйна. Убедени сме, че сходен жест от страна на публична София ще спомага единствено за в допълнение ескалиране на обстановката в района, както и ще усложни по-нататъшен разговор сред нашите страни.

За тиражираните в западните медии спекулации за положението на съветската икономикаНа 18 април т.г. по време на съвещанието по стопански въпроси Президентът на Руската Федерация Владимир Путин установи, че политиката на санкционен блицкриг по отношение на нашата страна се провали. Руската стопанска система се оправя с невиждания напън, обстановката се стабилизира. Курсът на рублата към задгранични валути се връща към индикаторите от първата половина на февруари и се дефинира с обективно мощен платежен баланс. В първия квартал има позитивно салдо над 58 млрд $, което е историческият най-много. Обемите на влогове от жители се усилват, възстановява се търсенето, възвръщат се запаси на артикули.Санкциите са освободили големия вътрешен пазар за съветски производители, подтикват подсилване на нашата финансова система, развиване на технологии, както и преориентиране към по-перспективни и по-сигурни непознати сътрудници.

При това се отбелязва гибелен резултат от санкционната политика за тези страни, които я предизвикаха. Отбелязват се възходящата се инфлация и безработица, проблеми в производството и доставки на потребителски артикули, повишаване и недостиг на тях. Очевидно е доста понижаване на виталния стандарт на средностатистически гражданин на Евросъюза вследствие на недалновидните дейности на държавните управления на редица страни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР