продължава с трета фаза държавната помощ за туроператори, използващи чартърни

...
продължава с трета фаза държавната помощ за туроператори, използващи чартърни
Коментари Харесай

Еврокомисията одобри трета фаза от 35 евро помощ на седалка за туроператори

продължава с трета фаза държавната помощ за туроператори, употребяващи чартърни полети за транспорт на туристи до България, оповестиха от ведомството. Удължаването на мярката до 31.12.2021 година стана с Решение на Европейската комисия С (2021)5266 от 09.07.2021.

Размерът на дотацията е 35 евро за всяка заета седалка за полети с потенциал не по-малко от 100 места. Третата фаза ще обгръща полетите, осъществявани в интервала 01.06.2021 година до 30.11.2021 година Документите ще се подават по електронен път посредством попълване на уеб основано заявление за кандидатстване и подаването му дружно с съпътстващите го документи ще става посредством Системата за ръководство на националните вложения. Максималният размер на помощта по актуалната скица не може да надвишава 1 800 000 евро на дружество под формата на директни безплатни средства, като всички употребявани стойности би трябвало да бъдат в брутно изражение, т. е. преди приспадането на налози или други такси.
 Финансовото министерство сподели кои сектори какъв брой пари са взели по мярката 60/40 Финансовото министерство сподели кои сектори какъв брой пари са взели по мярката 60/40
Министерството на финансите разгласява лист на изплатените средства по мярката 60/40 по сектори от началото на въвеждането ѝ през мар...

В третата фаза на помощта е уголемен кръгът на допустимите претенденти, като е планувана опция да се даде подкрепяне и на микро- или дребни предприятия (по смисъла на приложение I към Общия правилник за групово освобождаване), които към 31 декември 2019 година към този момент са били в затруднено състояние, при изискване, че те не са обект на процедура по групова неплатежоспособност според националното право и не са получили помощ за излекуване или помощ за преструктуриране. Предвидено е схемата да има последваща четвърта фаза, която ще обгръща полетите от 1 декември 2021 до 15 май 2022, която също би трябвало да бъде нотифицирана независимо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР