Продължава развитието на спора между бивш доставчик на електроенергия Кумер

...
Продължава развитието на спора между бивш доставчик на електроенергия Кумер
Коментари Харесай

Отново има опасност обекти на ВиК - Шумен да останат без електрозахранване

Продължава развиването на разногласието сред някогашен снабдител на електрическа енергия Кумер ООД и ВиК - Шумен. С Определение на Апелативен съд - Варна беше обезсилена издадена обезпечителна заповед, според която бяха дадени наложителни инструкции на ЕРП Север за прекъсване на дейностите по прекратяване на електрозахранването на обектите на ВиК - Шумен ООД, провокирани от искане на техен предишен снабдител Кумер ООД, оповестиха от Енерго Про.

Отмяната на обезпечителната мярка е причина за обновяване на процеса по спиране на захранваните обекти. В опит да помогне за разрешаване на казуса, макар че не е страна по проблема, ЕРП Север алармира още веднъж виновните институции Български ВиК Холдинг, Министерство на регионалното развитие, Министерство на енергетиката, КЕВР, ДАНС, Областна администрация - Шумен, Община Шумен, РД Пожарна сигурност и отбрана на популацията с копие до ВиК Шумен.

Същевременно операторът на мрежата в Североизточна България изказва угриженост за клиентите, които ще бъдат наранени от неуредените финансови връзки сред Кумер ООД и ВиК - Шумен. Очакванията са виновните адресирани институции и сдружения да подхващат нужните ограничения за дефинитивно разрешаване на проблема в интерес на всички наранени страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР