Продължава разследването на причините за дерайлирането на влак с пропан

...
Продължава разследването на причините за дерайлирането на влак с пропан
Коментари Харесай

Изясняват скоростта на дерайлиралата композиция с газ край Пловдив

Продължава следствието на аргументите за дерайлирането на трен с пропан бутан на гара Пловдив. Екипи от националното разследване тази заран започнаха да смъкват данните от черните кутии, с цел да се откри скоростта, с която се е движела композицията. Цистерните бяха изтеглени късно нощес. Все още двата локомотива са на гарата поради идни следствени дейности. Предстои и да се създадат измервания дали има проваляне на стоманения път на мястото, където композицията дерайлира.

Пловдив

Вчера рано сутринта два локомотива и три вагона от влакова комбинация, пренасяща съвсем 2000 тона пропан-бутан излезе от релсите на централна гара Пловдив. Започна следствие. Ще бъде направена и техническа експертиза на машините.

От компанията транспортьор оповестиха, че локомотивите са навлезли в гарата със скорост по-ниска от позволените 40 километра в час.
Петър Ганев-управител на " Булмаркет Рейл Карго ": След събаряне на данните от черната кутия се оказа, че скоростта е 35 км/ч с 5 км под допустимата 0.25,което демонстрира,че всичко е ок,относно скорост.Инж. Красимир Папукчийски, общоприет шеф на Директива за птиците Национална компания " Железопътна инфраструктура ": Не мога да се съглася, тъй като в границите на няколко часа преди този момент минават няколко влака с брутна тежина доста по-голяма от този трен, който минава на " Булмаркет " и изрично не мога да приема тази теза все едно аз да се произнеса по положението на локомотивите.Петър Ганев-управител на " Булмаркет Рейл Карго ": Това няма никакво значение, значимото е, че при нас става и се чупи при първата полуос, която минава от локомотива, дерайлира локомотивът той повлича другите вагони.Инж. Красимир Папукчийски,генерален шеф на Директива за птиците Национална компания " Железопътна инфраструктура ": Предстои днеска инспекция на локомотивите, мерене на вагоните, тъй че никой досега не може изрично да се произнесе къде е повода и в кого е виновността.
През деня ще бъде направено премерване за пропадания на мястото, където влакът дерайлира. Освен това ще бъде направена инспекция какви провали са понесли локомотивите и какъв брой са финансовите загуби за превозвача.

От следствените органи към този момент са иззели елементи от релсовия път и стрелките които ще бъдат тествани в лаборатория за отмалялост на материала.
 Изтеглиха дерайлиралите цистерни от жп линията Пловдив - Карлово Изтеглиха дерайлиралите цистерни от жп линията Пловдив - Карлово
Късно нощес бяха изправени и изтеглени трите цистерни с пропан-бутан от влака, дерайлирал в региона на Централна гара - Пловдив в нощта против събота. Д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР