Продължава размяната на остри реплики между политическите лидери, които седмици

...
Продължава размяната на остри реплики между политическите лидери, които седмици
Коментари Харесай

Кой и как ще управлява държавата – оставки, слаби премиери и отказ за участие в консултации

Продължава размяната на остри реплики сред политическите водачи, които седмици наред не могат да се схванат кой и по какъв начин ще ръководи страната, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Сутринта стартира с премиера в оставка Николай Денков, който отговаряше на въпроси във фейсбук, от него пристигна и новината, че имало клюки, че ДАНС прикрива канали, а работата на службата е да ревизира слуховете. От доста време има клюки, въртят се в медиите, че ДАНС прикрива канали за опиати. Работата на службите е да ревизират тези сигнали и да кажат правилни ли са или не. Много пъти съм казвал, че има слепота в ДАНС, съобщи Николай Денков. Също по този начин той съобщи, че ръководителят на Движение за права и свободи Делян Пеевски е най-голямото зло, което се случва на България сега.

Дойде и отговорът от Пеевски при започване на пленарния ден, който от своя страна съобщи, че Денков е най-слабият министър председател в историята на България. „ Не мога да допускам, че индивидът, за който се грижих 9 месеца, който видяхте че не се оправя въобще с длъжността на министър председател, и мога да кажа, че е най-слабият министър председател в историята на България, приказва такива неща. Оставам тези квалификации на безсилието, в което се намира сега.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също се изрече в Народното събрание и съобщи, че „ в случай че Петков и Пеевски решат да създадат държавно управление, тъй като аз единствено с Движение за права и свободи няма да направя държавно управление, ще бъдем една нелоша съпротива, по-ясно няма по какъв начин да се изразя “.

За Христо Иванов, Борисов сподели, че откакто той желае да отиде в ЕНП, принадлежността към едно от европейските фамилии изисква да водиш такава политика – „ сега финансовата ликвидност на страната е под опасност. В страната бяха изхарчени в последните дни над 2 милиарда А ние като ги харчим всичките пари, губим ликвидността, може и да останем без пари за пенсии. Иванов има редкия късмет, в случай че желае да е в център дясното, да каже дали е склонен по този метод да се разходват обществените финанси, уточни Борисов.

На фона на обвиняванията от прокуратурата против директорката на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, през днешния ден в Народното събрание имаше и чуване на вътрешният министър в оставка Калин Стоянов по проблема с Нотариуса. Стоянов отхвърли да дава информация дали Нотариуса е бил предпазено лице от Министерство на вътрешните работи, защото това било държавна загадка.

От Демократична България незабавно разясниха в лицето на Христо Иванов, че „ въпросът е за какво министърът на вътрешните работи по този начин интензивно брани обстоятелството, че Нотариуса е бил помощник в Министерство на вътрешните работи, какъвто извод си върша “. Когато е имало корист с Министерство на вътрешните работи като част от скица за търговия с власт и министерството отхвърля да даде на Народното събрание информация за това, казусът е голям и човек като Калин Стоянов не може да носи отговорността да бъде министър ”, сподели депутатът от ПП-ДБ. Според него Стоянов не би трябвало да бъде част и от служебното държавно управление, тъй като не може да подсигурява почтени избори.

А пък на фона на оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Живко Коцев, съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков съобщи, че Калин Стоянов стартира мръсна акция. “Свидетели сме на започването на най-мръсните акции. Вчера арести на висши длъжности лица в митници без изясненост, през днешния ден изчезва основният секретар, Калин Стоянов излъга, че не знае какво се случва с Коцев ”, добави Петков. Относно това дали е извършен напън от негова страна, с цел да може неговият заместник-министър да стане началник на щаба на изборите Петков не даде отговор, а посочи, че е желал да има почтен човек отпред на щаба на изборите. “Господин Стоянов е имал двама шефове-Борисов и Пеевски. Готов съм да отида на детектор на лъжата ”, разгласи Петков.

Коалицията " Продължаваме Промяната - Демократична България " изпрати и позиция по отношение на идните съвещания при президента в петък.

" ПП-ДБ сме уверени, че служебният кабинет би трябвало да се концентрира на първо място върху главната си задача - да обезпечи почтени и добре проведени избори. Коалицията " Продължаваме промяната - Демократична България " няма да взе участие в съставянето на кабинета под никаква форма и няма да даде политическа поддръжка на обособени министри.

Отговорността за кабинета и ръководството на страната в идващите месеци остава напълно на претендента за министър-председател ", оповестиха от ПП-ДБ.

Лидерът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов довърши острите политически мнения, като съобщи, че “Продължаваме смяната - Демократична България " съставляват тежка опасност за националната сигурност ”. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР