Продължава политическото напрежение - ще успее ли Има такъв народ

...
Продължава политическото напрежение - ще успее ли Има такъв народ
Коментари Харесай

Новият кабинет: ИТН представи приоритетите си и очаква подкрепа от партиите

Продължава политическото напрежение - ще успее ли " ИТН " да образува постоянно държавно управление?

Номинираният за министър-председател Пламен Николов чака партията да върне на президента изпълнен изследователски мандат, до момента в който към момента няма отговор от " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " дали ще поддържат проектокабинета на Има Такъв Народ.

От партията на Слави Трифонов направиха джука оферта за поддръжка от парламентарната естрада към ИБГНИ, Демократична България и Българска социалистическа партия.

" ИТН " е пореден план, който цели изчегъртване на корупционния модел на ръководство през последните дванадесет години. В случай, че дружно считаме тези цели за общи сред нашите парламентарни групи, ще чакаме от Вас да подкрепите по този начин оферти от нас Министерски съвет ", съобщи Филип Станев.

Това провокира незабавна среща на " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България ". След нея обаче Мая Манолова и Христо Иванов обявиха, че обстановката е комплицирана и не са взели общо решение.

Сложна изглеждаше обстановката и в очите на Българска социалистическа партия. Сред алените линии, които не трябва да се прекрачват, се чу мажоритарният избор, както и намаляването на дотацията на 1 лев.

Социалистите желаеха документално споразумените с Има Такъв Народ, с цел да дадат своята поддръжка.

Номинираният за министър председател Пламен Николов разгласи, че нещата с мандата се форсират. Според него мандатът ще бъде върнат изпълнен на президента по-рано от петъчния ден.

Всички партии заедно бяха предизвестени от служебния министър председател, че би трябвало да има поредност в дейностите и в говоренето им.

" Гражданите имат право да знаят отговорите на няколко въжни въпроса - кой дефинира целите, кой дефинира постовете в евентуалния нов кабинет, в процеса на неговото създаване и съставяне ", съобщи Янев.

Служебният министър-председател изиска да бъде обяснена и логиката на политическите съвещания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР