Продължава политическият отзвук след твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за

...
Продължава политическият отзвук след твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски за
Коментари Харесай

Отзвук от скандала „Илчовски“

Продължава политическият отзив след изказванията на предприемача Светослав Илчовски за рекет, корупция и финансови измами.

Документите от чуването му в парламентарната комисия за проверка на властта ще бъдат изпратени на прокуратурата.

Комисията съумя да реализира задачата си – обществено да се чуе по какъв начин се рекетират хора в България. Това разяснява ръководителят ѝ Мая Манолова („ Изправи се! Мутри вън! “).

Работата на комисията ще продължи с чуването на районния министър в оставка Петя Аврамова за ръководството на държавното сдружение „ Автомагистрали “ в понеделник.

Лидерът на „ ИТН “ Слави Трифонов също наруши медийното си безмълвие през днешния ден. Той съпостави абсурда в комисията със сюжет на страна от третия свят и разгласи, че направеното от ГЕРБ би трябвало да бъде „ изчегъртано “. За Българска социалистическа партия сподели, че е „ най-слабата беззъба съпротива от 30 години насам “.

В същото време не влезе в конкретика за възможни обединения и бъдещия състав на Народното събрание след идните избори.

От профила си във „ Facebook “ водачът на Левицата Корнелия Нинова подлага на критика изявлението Трифонов, че преизчисляването на пенсиите било популизъм.



„ Ние в залата видяхме за какво и КОЙ изкомандва групата на " ИТН ". Дали господин Трифонов е видял не знам, тъй като по този начин и не стъпи в Народното събрание. Но и в двата случая гласуването срещу преизчисляването на пенсиите на Има Такъв Народ е неприятно за него “, написа водачът на социалистите.

Слави Трифонов не отговори съответно и дали би поел поста министър-председател, в случай че партията му завоюва предварителните парламентарни избори.
А на въпрос дали " ИТН " ще излъчи претендент за президент, Слави Трифонов отговори, че изборите за държавен глава са му надалеч.

Почти 19 млн. лева дневно е коствало на данъкоплатците 45-ото национално заседание. Това пък пресметна министър председателят в оставка Бойко Борисов.

По негови сметки за предишните избори са изразходвани 150 млн. лева, които биха могли да се насочат за „ опазване на здравето, обучение или асфалт “.
Според премиера в оставка, хазната ще заплати още 100 млн. лв. за изключителните избори през юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР