Продължава напрежението сред рибари от Бургаско заради отнети лицензи за

...
Продължава напрежението сред рибари от Бургаско заради отнети лицензи за
Коментари Харесай

Протест на рибари заради отнет лиценз за улов

Продължава напрежението измежду риболовци от Бургаско поради отнети лицензи за икономически лов на риба. Директорът на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури инж. Галин Николов стартира серия от срещи с риболовците от Южното Черноморие.

Законът изисква, в случай че един риболовец не е водил рибарския си дневник и не е подавал декларация за улова си през последните две години, лицензът му да се отнеме, с цел да се освободи квота за искащите да получат подобен.

В момента всеки, който е получил съобщение за лишаване на лиценза, може да апелира пред Административния съд. „ Ще спра всяка своя заповед, против която има тъжба ", даде обещание Николов. Според него това е единственият му потребен ход на този стадий.

Рибарите упорстват законодателството в България най-сетне да се синхронизира с европейското. В момента даже и дребните лодки под 10 метра се водят в регистрите на Агенцията по риболовство и аквакултури като кораби.
Инж. Галин Николов, изпълнителен шеф на ИАРА: Правим всичко допустимо това да влезе в действие и се надяваме от януари след утвърждение от Европейска комисия да не се попълнят дневници, а да се попълня формуляр за статистическа извадка и да улесним тяхната работа и което те не желаят да попълнят във водата, а да попълнят като излязат на сушата, да се случи. Това е нашата концепция и ще се опитаме да го създадем.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР