Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за

...
Продължава кризата с наемането на работници от трети страни за
Коментари Харесай

Хотелиери: Бавят визите на работниците от трети страни по Черноморието

Продължава рецесията с наемането на служащи от трети страни за сезонна работа по морето. Част от хотелите това лято отварят по-късно поради липса на фрагменти. Причината е закъснение в издаването на визи на наетите чиновници.

" Бях оптимист, само че още преди месеци декларирахме на служебния министър на туризма Евтим Милошев, че Външно министерство няма административен потенциал. Очаквах на 1 юни да дойдат 40% от служащите от трети страни. Някои от тях имат визи,  други – не. Издаването продължава да се бави. Ние ще стартираме работа в точния момент, ще поставим старания. Но не можем да заработим по този начин, както би трябвало, с цел да предложим на туристите качествена услуга ", разяснява пред NOVA зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов.

Според него проблемите произтичат от неналичието на синхрон сред другите институции в страната. " Чакаме да дойдат да работят и възпитаници, само че те свършват учебно заведение след 20 юни ", сподели още Налбантов.

Зам.-председателят на асоциацията счита, че неналичието на работна ръка идва от обстоятелството, че близо милион и половина българи не желаят да работят. Въпреки това, според Налбантов, " туризмът в България е един от дребното браншове, които действат добре ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР