Продължава издирването на най-добрия ни алпинист Боян Петров под връх

...
Продължава издирването на най-добрия ни алпинист Боян Петров под връх
Коментари Харесай

Дойчин Боянов, който изкачи Еверест без кислород, разкри за шокиращ прийом на алпинистите при атака на върха!

Продължава издирването на най-хубавия ни планинар Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите. Голямата въпросителна е дали времето ще разреши повдигането на вертолет, който да оказва помощ от въздуха на спасителите на земята.

Шансовете на Боян са изцяло действителни – изяснява Дойчин Боянов, който познава доста добре Боян Петров в катеренето. Единственият оживял българин, изкачил Еверест без О2, е взел участие в редица експедиции с Боян. Дълги години двамата са били взаимозависимост. Изключено е Боян да е показал надменност, припряност или пък да е подценил върха, уверен е Боянов.

„ Много скърбя, че потеглят диалози в сходна посока. Нито един от хората, които разясняват, не са с мащабите на Боян и опита му, с цел да разясняват какво е трябвало и по какъв начин да го направи”, безапелационен е той.

„ Докато той изкачваше предходните 10 осемхилядника, тактиката му беше луксозна и в един миг, нещата като не протичат по този сюжет, ние сме способни да го упрекнем в какво ли не”, добави Дойчин Боянов.

Няма процедура сателитният телефон да е с алпиниста непрекъснато, изяснява той. При офанзива на върха катерачите постоянно режели даже етикетите на облеклата си, с цел да са по-леки.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР