Продължава издирването на изчезналия в Рила сноубордист. През нощта служители

...
Продължава издирването на изчезналия в Рила сноубордист. През нощта служители
Коментари Харесай

ПСС: Процедурата за локализиране на джиесем чрез мобилен оператор е много тромава

Продължава издирването на изчезналия в Рила сноубордист. През нощта чиновници на мобилния оператор, са пристигнали на място, с цел да локализират телефона му.

„ Снощи в 23:30 ч. успяхме да го локализираме мястото. Това е в по този начин наречения „ Американски улей “. Начинът, по който ще се случат нещата оттук насетне е следния – поради огромната лавинна заплаха на това място взехме решение да прекратим акция краткотрайно и според прогнозата за времето в четвъртък или петък да я подновим “, заяви Красимир Стоянов от ПСС.

Дълбочината на натрупването на снега в лавинния конус е сред два и четири метра. Сноубордистът „ теоретично може да се намира на 3 метра под снега “, споделя Стоянов.

Сноубордистът е локализиран толкоз късно, тъй като „ чисто юридически въпросът е доста комплициран, което за нас е неразбираемо. Добри хора ни помогнаха, с цел да се случи това “, съобщи Стоянов.

„ Въпросът е в регулациите на всички тези дейности, които би трябвало да бъдат осъществени, а те са доста комплицирани от моя гледна точка- позволение от прокуратура, работа на полиция, работа на регулатора, който се занимава с телекомуникациите. Да не приказваме, в случай че желаеме данни от „ Google “. Това изисква юридическа помощ и документи, които действително да бъдат подписани. Представете си – ние сме на терен и да се занимаваме с това, няма по какъв начин да се случи, по тази причина желаеме това да се регламентира законово “, сподели спасителят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР