Продължава експертният оглед на засегнатите апартаменти и настаняването на евакуираните

...
Продължава експертният оглед на засегнатите апартаменти и настаняването на евакуираните
Коментари Харесай

Влоши се състоянието на най-тежко пострадалата при взрива във Варна

Продължава експертният оглед на засегнатите жилища и настаняването на евакуираните фамилии в общински жилища след гърмежа в жилищен блок във варненския квартал " Владиславово ". Влошило се е положението на най-възрастната жена от потърпевшите, заяви Българска национална телевизия.

Във Военноморска болница са настанени две от потърпевшите дами при гърмежа. Най-тежко потърпевшата - 80-годишната Ивана Проданова през вчерашния ден следобяд се е почувствала зле и късно вечерта е преместена от клиниката по токсикология в реанимацията.

Въпреки че през вчерашния ден беше контактна, през днешния ден се е наложило дамата да бъде сложена на апаратно дишане.

" Към момента е в тежко общо положение. Снощи е преведена в реанимация с данни за белодробен оток вследствие на инхалацията на пушечни газове ", изясни доктор Валентин Милев.

Другата настанена в същата болница ще бъде изписана през днешния ден. Жената показа, че персонално кметът Иван Портних ѝ е съобщил, че ще бъде настанена в общинско жилище. " Обади ми се и сподели: по кое време ще те изпишат? Изписват ме в 12 часа, ще пратя кола особено да те вземат сътрудниците и да те заведат на място където те устройваме ", разкри Иванка Демирова.

На още пет фамилии от потърпевшия при гърмежа блок към този момент е открит дом. От Община Варна са безапелационни, че могат да посрещнат потребностите на още от евакуираните фамилии.

" Можем да подпомогнем финансово фамилиите, които са затруднени да се оправят в този миг. Необходимо е те да подадат заявление към дирекция " Социално подкрепяне " за разпределяне на еднократна помощ. Такова заявление могат да подадат и към Община Варна:, уточни Таня Василева.

Главния проектант на Община Варна Виктор Бузев прикани варненските компании да оказват помощ с хора, с запас, с експертиза да в ремонта и възобновяване на вредите след случая в блок 302.

Жилищният блок остава запечатан и охраняван от полицията.

В обществените мрежи към този момент има група за помощ на потърпевшите, както с движимости, по този начин и с непринуден труд. В нея всеки може да предлага с какво може да помогне и какво може да направи за подкрепяне на потърпевшите фамилии. Нужни ще бъдат финанси, работна ръка, съоръжение, обзавеждане и други. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР