Продължава дистанцията между ГЕРБ и БСП в рамките на около

...
Продължава дистанцията между ГЕРБ и БСП в рамките на около
Коментари Харесай

Тренд: ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат евродепутати

Продължава дистанцията сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия в границите на към 2%. Според резултатите за ГЕРБ биха дали своят вот 19,01%, за Българска социалистическа партия - 17,3%, а за Движение за права и свободи – 6,9%.
Това сподели социологът Евелина Славкова от „ Тренд” пред Нова телевизия.

На последните европейски избори броят на гласуващите е 2,2 млн. души. Социологът предвижда по-ниска готовност на идните избори.

Славкова планува смяна в резултатите с наближаването на изборите на 26 май. „ Тази смяна може да бъде и съкращаване на дистанцията, само че и увеличение. Много зависи какви ще бъдат ходовете на ГЕРБ във връзка с настоящите проблеми с жилищата и решенето им за явяване на изборите дружно със Съюз на демократичните сили. Зависи и от това кой ще бъде разгласен като лидер на листата на ГЕРБ”, изясни тя.

Според Славкова е допустимо „ Обединени патриоти” да се явят дружно на изборите, макар поръчките им за явяване поотделно.

„ Ако са дружно, вероятността да изпратят един евродепутат е доста по-голяма, в сравнение с в случай че се явяват настрана. Аз персонално считам, че можем да чакаме изненада и да се явят дружно на изборите”, счита Славкова.

Изследването, от което са данните е направено в интервала 6-13 март.

„ Започва акцията, тъй че от това по какъв начин ще се разпрострат дребните политически партии, зависи дали ще успят да влязат в ЕП”, разясни социологът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР