продължава да се придържа към всички свои международни задължения и

...
продължава да се придържа към всички свои международни задължения и
Коментари Харесай

Киргизстан декларира спазване на международни задължения

продължава да се придържа към всички свои интернационалните отговорности и подсигурява отбрана на правата на задграничните вложители и непознати жители на своята територия. Това

съобщи външният министър Руслан Казахбаев по време на конференцията си с съветския си сътрудник Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

Висшият посланик означи, че политическата обстановка в републиката се е нормализирала и че държавните управляващи са законни.

По-рано в четвъртък съветският президент Владимир Путин назова събитията в Киргизстан злополучие на народа Киргизстан . Той гледа на неотдавнашния прелом със страдание, само че изрази вярата си, че обстановката ще се възстановява, републиката ще се развие и Русия ще резервира най-хубавите връзки с нея.

Припомняме, че президентът на Киргизстан Соронбай Жеенбеков подаде оставка на фона на политически разтърсвания в страната.

Държавният глава разясни, че назначението на ново държавно управление не е помогнало за понижаване на напрежението в обществото , нападателните митинги не са утихнали и към момента желаят оставка.
 Президентът на Киргизстан подаде оставка: Не желая да лея кръвта на народа
Президентът на Киргизстан подаде оставка: Не желая да лея кръвта на народа

Няма да остана на власт

Киргизстан, страна с население от 6,5 милиона души до границата с Китай, изпадна в рецесия след парламентарните избори на 4 октомври , извоювани от проправителствени партии. Опозицията разгласи, че е имало пазаруване на гласове и други нередности.

Протестиращи излязоха по улиците на страната и окупираха държавни здания. Централната изборна комисия . Жеенбеков вкара изключително състояние в столицата, което бе утвърдено от Народното събрание във вторник.

Властите разположиха бойци в Бишкек през уикенда и вкараха вечерен час.

За трети път за 15 година жители на страната проведоха митинги против държавното управление в Киргизстан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР