Продължава да расте броят на жертвите от опустошителното земетресение, което

...
Продължава да расте броят на жертвите от опустошителното земетресение, което
Коментари Харесай

11 000 са вече загиналите след земетресенията в Турция и Сирия

Продължава да пораства броят на жертвите от опустошителното земетресение, което раздруса Югоизточна Турция и Северна Сирия през вчерашния ден. До момента (около 13:00 ч. на 8 февруари) двете страни са открили над 11 000 починали и десетки хиляди ранени. В тази публикация можете да следите хронологията на печалното събитие. 

Хората в потърпевшите региони се нуждаят незабавно от помощ за оцеляването си. В тази връзка БЧК започва акция за набиране на средства. Открита е специфична банкова сметка в лв.:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За потърпевшите от земетресението в Турция

Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.

...

След цяла нощ и половин ден трескаво търсене, вярата за намиране на оживели под отломките в Турция и Сирия от ден на ден угасва. Броят на жертвите от пагубното земетресение набъбна на повече от 11 000 души.

Президентът Реджеп Ердоган дойде в региона на бедствието и обиколи палатковия град в Кахраманмараш , където живеят останалите без дом хора. Турското държавно управление търпи рецензии, че не е изпратена задоволително помощ в зоната на бедствието. Ердоган призна дефекти в реакцията на управляващите, само че даде обещание " Никой да не бъде оставен на улицата ". 

Екипи за търсене от повече от две дузини страни се причислиха към хилядите локални чиновници на службите за незабавна помощ, а от целия свят започнаха да идват обещания за помощ. Въпреки мащабите на помощта обаче бедствието е нанесло толкоз унищожителни провали, че силите не стигат и доста хора към момента чакат помощ - изключително в Сирия. Температурите през днешния ден са паднали до под 6 градуса по Целзий , предава някогашният публицист и сегашен доброволец Озел Пикал. Той е взел участие в избавителните действия в град Малатия, където по думите му " не е останала никаква вяра ". Там се срутила постройка на хотел и единствено под неговите остатъци било допустимо над 100 души да са в капан , прибавя Пикал. 
 Erdogan TRT Реджеп Ердоган дойде в изумения от земетресението Катраманмараш. Стопкадър: TRT World
Организация на обединените нации разгласи 25 милиона $ филантропична помощ за Турция и Сирия след смъртоносните трусове, съобщи Анадолската организация. Отпуснатите средства ще оказват помощ за обезпечаване на незабавна животоспасяваща помощ в района, съобщи представителят на организацията Стефан Дюжарик.

Той описа, че екипите на ООН са през днешния ден в Адана и се приготвят да заминат на следващия ден в най-тежко потърпевшия Газиантеп, където да подкрепят локалните спасители в търсенето и спасяването на хора. Сред засегнатите от опустошителните земетресения са и доста бежанци, които напуснаха Сирия поради войната там и сега обитават в турски лагери. 

Последна информация от Турция - от специфичния делегат на Euronews Bulgaria Юлиян Стоянов.

40-хилядният град Нурдага в Турция е най-вече в опустошения, сподели пратеникът на Еuronews Bulgaria Юлиян Стоянов. Екипите ни се пробват да стигнат допустимо най-близо до епицентъра на опустошителното земетресение.

 

От отломките към този момент са извадени телата на над 9500 души. Жертвите в Турция са близо 7000, а в Сирия над 2500 души. Това заяви Асошейтед Прес. 

Броят на жертвите на опустошителното земетресение в Турция и Сирия продължава да пораства. Към момента данните са за над 8 хиляди починали. Спасителите на място приканват за изпращане на финансова помощ към засегнатите региони.
Свързани
 Yuli Irina Gallery7 Снимка: Ирина Иванова, Юлиян Стоянов, Euronews Bulgaria Свързани
 Yuli Irina Gallery6 Снимка: Ирина Иванова, Юлиян Стоянов, Euronews Bulgaria Свързани
 Yuli Irina Gallery5 Снимка: Ирина Иванова, Юлиян Стоянов, Euronews Bulgaria Свързани
 Yuli Irina Gallery2 Снимка: Ирина Иванова, Юлиян Стоянов, Euronews Bulgaria Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР