Продължава акцията в Агенцията за българите в чужбина. Десетки чиновници

...
Продължава акцията в Агенцията за българите в чужбина. Десетки чиновници
Коментари Харесай

Продължава акцията в Агенцията за българите в чужбина, чакат се обвинения

Продължава акцията в Агенцията за българите в чужбина. Десетки служители бяха задържани при интервенцията на профилираната прокуратура, която се прави по едно и също време на три места в страната.

Днес се чака да бъдат повдигнати обвинявания на част от арестуваните след вчерашната акция на полицията в Държавната организация за българите в чужбина, която завърши с над 20 ареста, написа Пик.

Спецполицаите изнесоха 5 компютъра със служебна информация, както и документи на книжен притежател.

Сред арестуваните са ръководителят на организацията Петър Харалампиев и  основният секретар Красимир Томов. Те се проверяват за длъжностни и документни закононарушения и корупция. Това потвърдиха пред публицисти зам.-главният прокурор Иван Гешев и зам.-председателят на антикорупционната комисия Антон Славчев.

Разследването е за корупция при издаване на документи за български генезис на жители на Украйна, Молдова и Македония, без да е имало учредения за такива.

По неофициална информация македонци, украинци и молдовци са получавали уверение, че са с български корен против приблизително 5000 евро.  Издавали са се по към 40 такива документа всяка седмица.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР