Продажбите на телевизори в световен мащаб нарастват със 7,9% през

...
Продажбите на телевизори в световен мащаб нарастват със 7,9% през
Коментари Харесай

Заради Световното по футбол започнаха да се продават повече телевизори

Продажбите на тв приемници в международен мащаб нарастват със 7,9% през първите три месеца на 2018 по отношение на същия интервал на предходната година, като доближават 50,6 млн. броя. Това демонстрират данни на анализаторската компания IHS Markit.

Развиващите се пазари като Латинска Америка показват нормалния растеж в навечерието на Световно състезание по футбол, което тази година ще бъде в Русия. Наблюдава се засилeно търсене и в страните от Източна Европа.

През тримесечието продажбите на тв приемници в Латинска Америка са се нараснали с 40% на годишна база, като максимален растеж реализира сегментът на 50-инчовите и по-големи модели. В резултат на това междинната цена на продадените тв приемници в района се оказва най-висока измежду разрастващите се пазари, оповестява TechNews.

В световен мащаб междинната продажна цена е най-висока в Западна Европа – тя възлиза на 712 $ през тримесечието, като районът заема второ място по продажби на 4К тв приемници. Най-ниска – 446 $ – е междинната продажна цена на тв приемниците в Китай, заради конкуренцията на локалните марки.

Повечето продадени тв приемници в света през тримесечито – към 50,1 млн. броя – имат течнокристални панели (LCD). Сегментът бележи растеж от 7,5% на годишна база. Но в същото време, продажбите на тв приемници с панели на база органични светодиоди (OLED) са скочили със 115,8% и възлизат на 470 хиляди броя.

Като цяло за 2017 година продажбите на LCD тв приемници се свиха с 3,6%, защото междинната им цена не понижава толкоз, колкото се очакваше. Оживлението в края на годината и началото на 2018 се отрази на пазара през първото тримесечие, като изключително мощно въздейства идният шампионат по футбол.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР