Продажбите на търг на тютюн в Зимбабве започнаха.Правителството заяви, че

...
Продажбите на търг на тютюн в Зимбабве започнаха.Правителството заяви, че
Коментари Харесай

Зимбабве възлага икономическите си надежди на тютюна

Продажбите на търг на тютюн в Зимбабве започнаха.

Правителството съобщи, че тази година продажбите няма да доближат рекордните 1,2 милиарда $ експорт, реализирани предходната година, заради сушата, провокирана от Ел Ниньо, съобщи Voice of Ameriva .

Вицепрезидентът Константино Чвенга споделя, че тютюнът е в основата на съживяването на умиращата стопанска система на Зимбабве и производството му би трябвало да се усили през идващия вегетационен интервал, когато държавните метеоролози предвиждат по-добри дъждове.

„ Правителството преглежда тютюневата промишленост като бранш, който има огромен капацитет за растежа и увеличението на външния експорт на страната ни. Да, имаме и други браншове, като тези за мините и минералите, само че селското стопанство с тютюн сега има съществена роля в нашите доходи от експорт. “

Кесина Матая, производител на тютюн, споделя, че желае да помогне на държавното управление да реализира задачите си за създаване на междинна и висша класа в Зимбабве.

„ Харесва ми да отглеждам тютюн, защото дава доста задгранична валута и ще мога да си закупувам неща и да се устоявам. Ако отглеждате царевица или други култури, не получавате положителни пари, за разлика от развъждането на тютюн. "

Това е, на което се надяват множеството фермери в Зимбабве - да им се заплаща в задгранична валута за реколтата им поради неустойчивостта на локалната валута, съгласно VOA .

Агенциите на Организация на обединените нации обаче като Световната здравна организация и Организацията по храните и земеделието приканват фермерите да се откажат от тютюна поради заплахите за здравето като рака на белите дробове. Поради тези опасности търсенето е намаляло през последните 25 години, съгласно Световната здравна организация. Въпреки това държавното управление на Зимбабве желае фермерите да се придържат към тютюна.

„ Тютюнът не е единственият артикул, който е нездравословен за хората. Захарта е нездравословна, алкохолът е нездравословен и така нататък, само че хората все ги още харесват. “

Питър Гамбара, самостоятелен селскостопански икономист, основан в Хараре, споделя, че производството на коноп може да бъде добра опция на тютюна.

„ Хората споделят, че сухият тютюн има нездравословно влияние върху здравето на хората. Индустриалният коноп, продуктите и продуктите от него, в действителност се търсят по целия свят. Те са нужни за медицински цели. Така че ние виждаме това като опция. “

Повечето зимбабвийски фермери към момента не са опитвали производството на коноп. Както те самите споделят, началните разноски са отвън техните благоприятни условия, съобщи VOA .

Това демонстрира, че може да мине доста време, преди жителите на Зимбабве да се откажат от развъждането на тютюн.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР