Продажбите на шампанско се очаква да достигнат нов рекорд тази

...
Продажбите на шампанско се очаква да достигнат нов рекорд тази
Коментари Харесай

Въпреки инфлацията: Рекордни продажби на шампанско тази година

Продажбите на шампанско се чака да доближат нов връх тази година макар инфлацията, която беше напът да накара потребителите да заобикалят скъпата пенлива напитка, оповестиха производителите преди началото на празненствата по света в края на годината, съобщи Ройтерс.

Продажбите на шампанско доближиха рекорден връх от 5,7 милиарда евро предходната година, защото облекчаването на рестриктивните мерки, свързани с пандемията, подхрани растежа на износа.

" Много евентуално е да надминем този връх и през 2022 година да бъде регистриран нов връх за шампанско във връзка с оборота ", сподели Давид Шатийон, ръководител на Съюза на шампанските къщи (UMC) в Реймс, където се намират някои от най-известните производители на шампанско.

Продажбите също ще се покачат като размер тази година спрямо 320-те милиона бутилки, продадени през 2021 година, само че остават под върха от 2007 година от 339 милиона бутилки, добави той.

" Имаме консуматори, които може би са по-малко наранени от инфлацията, в сравнение с други, и забелязахме след края на пандемичната рецесия, че хората желаят да се забавляват, желаят положителни артикули и отварянето на бутилка шампанско единствено по себе си е празник ", разяснява Шатийон.

Продажбите за експорт също се чака да доближат рекордни равнища.

" Първите ни три пазара - Съединени американски щати, Англия и Япония, се оправят доста добре, както и другите европейски дестинации ", показа Шатийон.

Цените на шампанското се покачиха тази година, защото винопроизводителите претърпяха нарастване на разноските, изключително за бутилки и превоз. Енергийната рецесия имаше по-малко влияние, в сравнение с върху по-енергоемките браншове, защото прибирането на реколтата се прави ръчно, изясни той.

Тазгодишната винена годишна продукция в Шампан, която Шатийон назова " знамение ", е с 45 % над междинната за пет години заради положителните метеорологични условия и се е удвоила по отношение на 2021 година, когато измръзване и плесени опустошиха лозята, демонстрират публични данни.

Войната в Украйна и глобите против Русия оказаха едва влияние върху продажбите на шампанско, защото бутилките бяха изпратени още веднъж, с цел да отговорят на огромното търсене от други пазари, сподели Шатийон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР