Продажбите на РС падат заради геополитически фактори и нарушени вериги

...
Коментари Харесай

Lenovo оглавява свиващия се пазар на компютри


Продажбите на районен съд падат поради геополитически фактори и нарушени вериги за доставки
(снимка: CC0 Public Domain)

Световният пазар на лични компютри записва двуцифрен спад през второто тримесечие на годината, сочи нов отчет на анализаторската компания IDC за интервала април-юни 2022 година

Доставките на районен съд понижават осезаемо на фона на настоящата геополитическа обстановка и спирането на веригите за доставки. Анализът на IDC обгръща категориите настолни компютри, преносими компютри и работни станции, само че не регистрира доставките на таблети и сървъри с x86 архитектура.
още по темата
В интервала април-юни в света са доставени към 71,3 милиона компютъра. Това е с 15,3% по-малко от резултата за второто тримесечие на 2021 година, когато доставките възлизаха на 84,2 милиона единици.

Лидер на международния районен съд пазар през второто тримесечие е Lenovo. Китайският производител управлява съвсем една четвърт от пазара – 24,6%. На второ място е американската корпорация HP с дял от 18,9%, следвана компактно от Dell с 18,5% от пазара.

Четвъртата позиция заема тайванската Acer Group с дял от 6,9% през обсъждания интервал. След нея се подреждат Apple и Asus с дялове надлежно 6,7% и 6,6%. Всички останали играчи дружно управляват почти 17,7% от районен съд пазара.

„ Продажбите на бизнес компютри също демонстрират признаци на закъснение, само че към момента се чака растеж в някои корпоративни сегменти, воден от търсенето на устройства с Windows от междинен клас ”, разясняват данните анализатори от IDC.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР