Продажбите на компанията в Северна Америка се повишиха с 3.3%

...
Продажбите на компанията в Северна Америка се повишиха с 3.3%
Коментари Харесай

Nike очаква по-добри резултати благодарение на бизнеса си в Северна Америка

Продажбите на компанията в Северна Америка се покачиха с 3.3% през второто тримесечие в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Движение на акциите на Nike ( 01 - 06.2018г.)

Увеличаване

Движение на акциите на Nike ( 01 - 06.2018г.)

Преглед на оригинала Смаляване
Още по тематиката
Кои браншове ще завоюват най-вече от международното състезание по футбол в Русия

Производителите на бира, спортно облекло и хазартният бизнес са измежду най-печелившите
11 юни 2018
Adidas печели с 12:10 против Nike в екипирането на тимовете за международното по футбол

Германската компания обаче не чака огромен финансов резултат от шампионата поради застоя на съветската стопанска система
2 юни 2018
Печалбата на Adidas пораства поради бизнеса в Северна Америка

Финансовите резултати на немската компания са над упованията на пазара
7 май 2018
Adidas изкупува назад акции за 3 милиарда евро

Германската компания също по този начин усили прогнозата си за облага през последваща година
15 мар 2018 Акциите на Nike нарастнаха с 10% в петък, откакто най-големият производител на спортна екипировка в света означи забележителен растеж на продажбите на бизнеса си в Северна Америка, като предвижда доста положително показване и за 2019 година, написа Reuters. Предварителните резултати на компанията надминаха упованията на анализаторите. " Nike доближи оптималното за една обществена компания ", счита специалистът от Barclays Матю Макклинток.

Причини за напредъка

Американската компания се концентрира върху електронната си платформа за продажба и заложи на модели маратонки като Air Max 270 и Epic React. Това решение освен й оказа помощ да надмине съперниците си Adidas и Puma, само че и да възвърне позициите си на вътрешния пазар.
Компанията, основана в шата Орегон, също печели от възобновяването на стилните трендове от 90-те години и оказва помощ за нарастването на продажбите на обичайните модели маратонки.

Изследванията демонстрират, че продажбите на обувките са нарастнали с 10% в международен мащаб предходната година.
Продажбите в Северна Америка се покачиха с 3.3% през второто тримесечие, откакто бяха ниски през по-голямата част от годината. " В момента Nike е достигнала най-високата си позиция, по тази причина вложителите не би трябвало повече да чакат, защото всички признаци сочат към прогрес ", разяснява Макклинток.

Никога не е късно за промени

Анализатори от Credit Suisse считат, че положителните резултати потвърждават, че в предишните години компанията е изпитвала проблеми с дистрибуцията, запасите от стока, по-малките нововъведения, което е довело до загуба на пазарен дял. Компанията съобщи, че чака по-високи доходи през 2019 година и стартира назад изкупуване на акции на стойност 15 милиарда $.

" Бизнесът на компанията стартира да се трансформира и се надяваме тя да продължи да възвръща позициите си по отношение на Adidas ", настояват анализатори от Jefferies. Книжата на Nike са нарастнали с 15% през тази година, до момента в който тези на съперника Adidas - с 10%.

" Nike си възстановява лоялността ", обобщава Джесика Рамирес, анализатор в Jane Hali & Associates.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР