Продажбите на книгата скачат главоломно след излизането на филма. Уинстън

...
Продажбите на книгата скачат главоломно след излизането на филма. Уинстън
Коментари Харесай

Любопитни неща, които вероятно не знаехте за „Форест Гъмп“

Продажбите на книгата скачат стремглаво след излизането на кино лентата. Уинстън Грум разгласява „ Форест Гъмп “ през 1986 година. Още тогава са продадени към 30 000 копия, само че през 1995, след стремглавия триумф на филмовата акомодация към книгата, са продадени 1.6 милиона копия.

Има голяма разлика сред Форест от книгата и Форест от кино лентата.  В книгата Форест отива в Космоса, пуши трева, работи с Ракел Уелч, бяга за Сената и взе участие в съревнование по шах. Освен това, в книгата той е висок 1.98 м. и тежи 108 кг. Това е и повода, заради която Грум предпочитал Джон Гудмън да изиграе ролята.

Том Ханкс печели Back-to-back Оскар за най-хубав артист – премия, която единствено още един различен артист е печелил до момента. Ханкс печели Оскар за най-хубав артист през 1994 година за присъединяване си във „ Philadelphia ” , а през идната година печели същата премия за “Форест Гъмп “ . До ден-днешен единствено Спенсър Трейси е печелил два Оскара за най-хубав артист в две поредни години (това съставлява и Back-to-back наградата) – една през 1938 за „ Captains Courageous ” и през 1939 за „ Boys Town ” . Актрисата Луис Рейнър е първият артист (независимо от кой пол), който печели Back-to-back Оскар.

Сцените във Виетнам са снимани в Южна Каролина. Голяма част от кино лентата е снимана в Савана, Джорджия, а други елементи в Южна Каролина, в това число Хънтинг айлънд и Фрип айлънд. Тези дестинации са употребявани, защото там има буйна растителност, региони, наподобяващи джунгли и доста палми. Военният филм „ Редник Джейн “ също е сниман там.

Микелти Уилямсън, който играе ролята на Бъба Блу във „ Форест Гъмп “ дълго не може да си откри работа след снимането на кино лентата. „ След Форест Гъмп не можех да намеря работа. Индустрията не осъзнаваше, че аз съм същия човек, който се е появявал в 11 други телевизионни сериала “ – споделя артиста. В последна сметка той гостува на Дейвид Летърман и скоро по-късно още веднъж стартира да се снима във филми.

Майкъл Конър Хъмфрис става боен. Една от общото двете кино функции на Хъмфрис е тази на младия Форест Гъмп. Вместо да се насочи към киното и да построи актьорска кариера обаче, Майкъл взема решение да стане боен и даже отива на 18-месечна задача в Ирак.

Тичането из страната е единствено едно от многото достижения на Форест във кино лентата. Но той не е единствен. Много други хора са бягали из Съединени американски щати, от време на време за щедрост. През 1982 година 16-годишният Луис-Майкъл Фигероа изминава пеш дистанцията от Ню Брънсуик, Ню Джърси до Сан Франциско (4659 километра), с цел да събере пари в помощ на заболели от рак. Баркли Удерслис изминава 5149 километра, започвайки от местоположението на Форест в Санта Моника Пиер и завършвайки с фара Маршал Пойнт в Мейн. Тази година във Англия Еван Гордън също бяга по улиците на страната си, само че облечен като Форест.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР