Продажбите на електрически превозни средства в Калифорния удариха на камък

...
Продажбите на електрически превозни средства в Калифорния удариха на камък
Коментари Харесай

Продажбите на електромобили в Калифорния отбелязват първи спад от десетилетие: report

Продажбите на електрически транспортни средства в Калифорния удариха на камък в края на 2023 година, спадайки за първи път от повече от десетилетие.

The Los Angeles Times заяви в четвъртък, че продажбите на Tesla са спаднали доста през последната половина на 2023 година, като са намалели с 10% единствено през последното тримесечие. Този спад в продажбите пристигна макар предходното заричане на Калифорния да забрани продажбата на нови транспортни средства, задвижвани с газ, в щата до 2035 година

„ Това е забавно време за автомобилните производители и потребителите “, сподели Грег Банън, шеф на автомобилния отдел инженерство в AAA, сподели пред LA Times. „ Правителството и автомобилните производители са похарчили милиарди за нещо, което потребителите може да не желаят. “

Докладът отбелязва, че това бележи първия спад в продажбите на Tesla Model S от представянето на марката през 2012 година

Tesla означи първия спад в продажбите на своя автомобил Model S от представянето му през 2012 година (AP Photo/David Zalubowski, файл)

Според дилърите на нови коли в Калифорния Асоциация, продажбите на електрически транспортни средства в началото са се повишили с 48% през първата половина на 2023 година Въпреки това продажбите са намалели с 2840 през третото тримесечие спрямо второто при единствено 100 151. След това броят се срина с още 10,2% до единствено 89 933 през четвъртото тримесечие.

Los Angeles Times цитира голям брой аргументи за повода за този спад, в това число ненадеждни публични зарядни устройства, високи цени, объркващи държавни тласъци и „ спорни изказвания “ от основния изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск.

Докладът гласи: „ Няма изследване, което да го потвърди, само че има доста анекдотични доказателства, които допускат, че демократично насочените купувачи на коли в Калифорния са завършили с абразивната персона на Илон Мъск и неговите позиции по политически въпроси. (Попитайте другари или съседи, които карат Tesla.) "

Los Angeles Times допуска, че „ спорните " изказвания на изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск са фактор за спада. (Nathan Laine/Bloomberg посредством Getty Images)

Той добави: „ Tesla остава главен състезател в Калифорния. Миналата година 1 от 8 продадени коли, електрически или бензинови, беше Tesla. Но през четвъртото тримесечие продажбите на Tesla се сринаха с 10%. Ако на задоволително купувачи тук в действителност им е писнало от Мъск, с цел да повлияе на решенията им за покупка, продажбите на Tesla може да продължат да страдат. "

Fox News Digital се обърна към Tesla за коментар, само че към момента не е получил отговор.

През август 2022 година Съветът за въздушни запаси на Калифорния гласоподава в поддръжка на напредването напред по политиката, която ще изисква всички транспортни средства в щата да се движат с електричество за битка с климатичната „ рецесия “ до 2035 година Това последва изпълнителна заповед на губернатор Гавин Нюсъм за последователно унищожаване на колите и камионите, задвижвани с газ, две години по-рано.

Калифорния даде обещание да забрани колите, задвижвани с газ до 2035 година (Ерик Тейър /Bloomberg посредством Getty Images)

„ Това е най-въздействащата стъпка, която нашата страна може да предприеме за битка с изменението на климата “, сподели Нюсъм. „ Прекалено доста десетилетия сме разрешавали на колите да замърсяват въздуха, който дишат нашите деца и фамилии. Калифорнийците не би трябвало да се тормозят, в случай че колите ни предизвикват астма на децата ни. Нашите коли не би трябвало да утежняват горските пожари – и да основават повече дни цялостни с димящ въздух. Автомобилите не би трябвало да топят ледниците или да покачват морското ниво, заплашвайки нашите ценени плажове и брегове. “

В коментар за Fox News Digital, заместник-прессекретарят на Newsom Даниел Villaseñor сподели, че не чака този спад в продажбите на Tesla да повлияе на тази цел.

„ Повече ZEV бяха продадени в Калифорния предходната година, в сравнение с когато и да било в историята, в това число през Q3, когато продажбите доближиха най-високия си дял до момента. Продажбите скочиха с 46% на годишна база, продължавайки възходящата наклонност, водена от нашия щат всяка година. Ние ще реализираме нашата водеща цел в международен мащаб от 100% продажби на ZEV до 2035 година “, сподели Villaseñor.

Линдзи Корник е асоцииран редактор за Fox News Digital. Съвети за истории могат да се изпращат на [email protected] и в Twitter: @lmkornick.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР